Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még annak se kell a Vista, aki megveszi

Laptop

Még annak se kell a Vista, aki megveszi

A Microsoft operációs rendszerét vásárlók harmada visszavált Windows XP-re.

Amint arról mi is írtunk korábban, a Windows XP vásárlásának lehetősége lejárt a nyár közepén. Van azonban néhány kiskapu, amivel legális licenc birtokába lehet jutni, ezek egyike pedig, hogy a Microsoft úgynevezett downgrade opciót kínál a Vista üzleti változataihoz, mellyel vissza lehet térni a Windows XP-hez. Mostanáig nem sok támpontunk volt arról, hogy ez a felhasználóknak nagyjából hány százalékát érinti, azonban nemrég napvilágot látott az igazság. Az adatok nem adnak okot Redmondnak a bizakodásra.

Az Infoworld ugyanis kiderítette az exo.performance.network közösség tagjainak segítségével, hogy a Windows Vista üzleti verziójával telepített PC-k közül mennyien törölték le az eredeti OS-t, és installáltak Windows XP-t. Eredetileg is arra számítottak, hogy lesznek olyanok, akik kihasználják ezt a lehetőséget, de a kapott eredményen még ők is meglepődtek. Azok közül, aki megtehette, majdnem 35 százalék „vistátlanította” magát, és telepített fel más (többnyire Windows XP) operációs rendszert. Vagyis a felhasználók harmada elégedetlen Redmond legújabb asztali rendszerével.

Ez a szám megdöbbentő, hiszen az üzleti ügyfelek számára 2006 novemberében kezdődött meg a lehetőség az átállásra, és majdnem két évvel ezen dátum után sokan még mindig elutasítják a szoftvert. Ezt a jelenséget, az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat mindenképp figyelembe kell vennie a Microsoftnak, amikor a Windows 7-et bevezeti; ki kell kerülnie azokat a csapdákat, amikbe a Vistával „sikerült” belépni.

Érdekes ugyanakkor, hogy sok Windows XP tulajdonos gondolkodás nélkül leszólja az újabb operációs rendszert, pedig ha nem tudnák, melyik OS-ről van szó, majdnem mindegyiküknek tetszene.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés