Connect with us

technokrata

Merre tart a hordozhatóság?

Laptop

Merre tart a hordozhatóság?

Négymagos processzorok a laptopokban.

Az IDF első napján David (Dadi) Perlmutter, az Intel Mobility Group alelnöke és ügyvezető igazgatója bemutatta a „Calpella” kódnevű laptop platformot. A Calpella fokozott kezelhetőséggel és biztonsági szolgáltatásokkal, turbó üzemmóddal és energiafelhasználással rendelkezik. További részletek itt.

A júliusban útnak indított Intel Centrino 2 mobil technológia következő lépcsőjeként Perlmutter felfedte az Intel első négymagos Intel Core 2 Extreme processzorát, mely csupán 45 wattot fogyaszt. A Mobility Group elnöke a vállalat második generációs kétmagos mobil processzorait is bemutatta, melyek kifejezetten az egyre népszerűbbé váló ultra vékony nootebookokba készültek.

Előadásában új mobil platform fejlesztéseket is felvázolt, többek között az Intel High-Performance SATA Solid-State Drive termékcsoportról, ami növeli a rendszerek reakciósebességet, csökkenti az energiafogyasztását, megbízható működést biztosít, valamint beszélt még az év hátralévő részében elérhető lntel Anti-Theft Technology-ról. A hardveres érzékelésre és válaszadó mechanizmusra épülő technológia segítségével, lehetővé válik a rendszergazdák vagy szolgáltatók számára, hogy letiltsák az adott platformot és/vagy elérjék a rajta lévő adatokat lopás vagy elvesztés esetén.

WiMAX-ot mindenhová
A rohamosan fejlődő WiMAX 4G hálózatok világszerte rengeteg mobil platform és eszköz kapcsolódását teszik majd lehetővé. Az Egyesült Államokban a Sprint XOHM az egész Baltimore-t lefedő hálózatát most szeptemberben indítja. Globálisan több mint 400 WiMAX hálózat segíti a mobilitás élményét. Perlmutter a témához kapcsolódóan megosztotta a hallgatósággal, hogy a Dell is csatlakozott a többi olyan gyártóhoz, mint az Acer, Asus, Lenovo, Panasonic és Toshiba, akik elkötelezettek az Intel WiMAX/WiFi Link 5050 Series támogatása mellett. A jövőben ezt a modult beépítik laptopjaikba.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom