Connect with us

Felturbózott Intel processzorok

Laptop

Felturbózott Intel processzorok

Nagy teljesítmény, túlhevülés nélkül.

Pat Gelsinger, az Intel szenior alelnöke az Intel Developer Forum első napján felvonultatta a vállalat új-generációs processzor-családjának tulajdonságait, beleértve az új „turbo” módot, amely megnövekedett teljesítményt tesz lehetővé, túlhevülés nélkül.

A vállalat első asztali, Intel Core i7 márkanevű PC chipjei és az első hatékony energia-felhasználású, nagy-teljesítményű szerver-termékei (kódnéven Nehalem-EP) kerülnek először gyártásra. Az Intel tervei között szerepel egy második szerver-gyártási sorozat is, amelyet elsősorban a bővíthető szerver piacra (Nehalem-EX) szánnak, illetve a mobil (Havendale, Lynnfield) és az asztali (Auburndale és Clarkdale) szegmensbe a kliens verziók is várhatóak 2009 második felében. A bővíthető szerverekbe szánt új, 6 magos Intel Xeon processzor pedig szeptemberben kerül bemutatásra.

Az új-generációs Core mikroarchitektúra jellemezői közé tartozik az Intel Hyper-Threading technológiája, amely az első verziókban 4 magon akár 8 szálat is képes egyszerre futtatni, illetve a QuickPath Interconnect technológiának köszönhetően megnő a memória-sávszélesség is. A QuickPath összeköti a processzort, a lapkakészleteket és a memóriát, és akár háromszoros memória-sávszélességet is képes biztosítani a korábbi Core mikroarchitektúrákhoz képest.

Pat Gelsinger emellett bemutatta az iparág első többmagos, grafikus képességekkel is felvértezett x86-os architektúráját, kódnevén Larrabee-t. A 2009-ben vagy 2010-ben várható első Larrabee-re épülő termékek célcsoportja elsősorban a személyi számítógépek grafikai piaca lesz, támogatják majd a DirectX-t és az OpenGL-t, illetve futtatják majd a mai játékokat és programokat is. A Larrabbe várhatóan egy egész iparágszintű kezdeményezést indít el a jövő tucatnyi, száz, ezernyi magjaihoz való szoftverek kialakításáért és optimalizálásáért.

Gelsinger emellett elmondta, hogy az Intel víziója szerint az internet következő hulláma az úgynevezett “beágyazott internet” lesz. A beágyazott számítástechnika fejlődő területei, beleértve az IP-hálózatok és biztonság, a videó-hírek, az egészségügyi és közlekedési eszközökön elérhető szórakoztatás és hírtovábbítás, valamint az otthoni automatizációs rendszerek, nagy fejlődési szakasz előtt állnak, a folyamatos internetes kapcsolódás igénye egyre nő. Gelsinger elmondása szerint ez a terület az Intel és az egész high-tech iparág számára nagyon nagy növekedési lehetőséget jelent. Jóslata szerint a beágyazott internet gyors térhódításának köszönhetően 15 milliárd eszköz csatlakozik majd az internetre a közeljövőben.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom