Connect with us

technokrata

Minden eddiginél vékonyabb Thinkpad

Laptop

Minden eddiginél vékonyabb Thinkpad

Megérkezett a Lenovo legújabb, teljes funkcionalitású, de ultravékony notebookja.

A Lenovo bemutatta az elődjénél még erősebb ThinkPad X301-et; a mindössze 1,36 kg tömegű notebook szeptembertől már 128 GB-os SSD-meghajtóval is választható, ráadásul a DDR3 memória és az Intel új Core 2 Duo ultra-kisfeszültségű (ULV) processzorainak alkalmazása miatt átlagosan 20%-kal gyorsabb elődjénél.

Az új DisplayPort-csatlakozó segítségével és az ultravékony DVD-olvasóval a felhasználók akár HD felbontású videókat is megtekinthetnek, sőt a VGA-csatlakozó révén ezeket egyszerre akár több kijelzőn is nézhetik. A számítógép számos vezetéknélküli technológiát ismer, amelyek közül például a Wi-Fi-jal az internethez, míg a Bluetooth-szal más eszközökhöz kapcsolódhat a notebook. A WiMAX-technológia az év hátralevő részében válik elérhetővé.

Az X301-ben is megtalálhatók a Lenovo ThinkVantage technológiák, amelyek olyan hardveres-szoftveres megoldások, amelyek a gép, és ezáltal a felhasználó hatékonyságát növelik. A Lenovo továbbfejlesztett „Access Connections” alkalmazása átlátható kezelőfelületen segíti az internethez, illetve egyéb hálózatokhoz való csatlakozást, míg a „Power Manager” segítségével a felhasználók notebookjuk beállításait menedzselhetik, ami akár az akkumulátoros üzemidő meghosszabbítását is lehetővé teszi.

A ThinkPad X301 is a környezettudatos tervezés jegyében készült. A 13,3 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelző, az SSD-meghajtó és a többi energiatakarékos technológia alkalmazásának köszönhetően a notebook megkapta az EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) „Arany” minősítését. Szeptembertől pedig már a boltokban is megvásárolható lesz a készülék.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle