Connect with us

technokrata

Zöld adatközpontok

Laptop

Zöld adatközpontok

Pontosabban előre jelezhetők a hardverhibák, az energia-, hűtési és rack-kapacitások optimálisan kihasználhatósága.

Az APC InfraStruXure Central felügyeleti platform és a TAC épületfelügyeleti rendszer az IBM Tivoli Monitoring energiafelügyeleti szoftverrel történő integrációján dolgoznak az érintett felek. Az APC és a TAC újszerű felügyeleti rendszert kínál az ügyfeleknek a fizikai infrastruktúra és az épületek felügyeletére világszerte. Az APC, a TAC és az IBM Tivoli Monitoring szoftverek integrációja a különböző – a vállalatok számára kulcsfontosságú (pl. riasztási értesítések, vagy az eszközök működésére vonatkozó) – adatok közös használatát teszi lehetővé.

A kombinált megoldás hatékonyabbá teszi majd a felhasználók működését, mivel az adatközponti fizikai infrastruktúra és az épületrendszerek optimalizálásával biztosítja az átláthatóságot, az irányítást és az automatizálást, valamint segíti az informatikai szolgáltatási szintek fenntartását. Az InfraStruXure Central és a TAC integrálása az IBM Tivoli Monitoring szoftverrel emellett lehetővé teszi a rendszergazdák számára az üzleti folyamatok és az informatikai berendezések fizikai infrastruktúrától való függésének feltérképezését és figyelemmel követését, illetve a rendelkezésre állás és az energiahatékonyság növelését.

„A felhasználó dönthet úgy, hogy a hűtési redundancia csökkenése esetén a kulcsfontosságú üzleti alkalmazásokat egy másik rackbe, sorba vagy akár adatközpontba helyezi át, vagy dönthet úgy is, hogy a kevésbé fontos alkalmazásokat a magasabb kockázatú környezetben futtatja. Az ügyfelek hamarosan nem csak az informatikai berendezések optimális (fizikai vagy virtuális) helyéről dönthetnek, hanem a korábbi és a valós idejű adatok alapján az alkalmazás használatát is az energia és a hűtés rendelkezésre állásának megfelelően befolyásolhatják.” – mondta John DiPippo, az APC adatközponti szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

Az integrációnak köszönhetően a rendszergazdák átláthatják és irányíthatják a létesítmény azon rendszereit, amelyek az energiaellátást, a fűtést, a légcserét, a világítást, a légkondicionálást, valamint a biztonságot felügyelik. A megoldás teljes kezelőfelületet biztosít az energiafelhasználás felügyeletéhez, és képes jelentést készíteni arról, hogy mikor-mi használja a legtöbb energiát. Emellett központosítja a biztonsági funkciókat, többek között a hozzáférések vezérlését, a behatolás-érzékelést, az eseményértesítéseket és a digitális videók kezelését. A rendszergazdák a megoldás segítségével képesek lesznek a kézi vagy automatikus létesítményvezérlések engedélyezésére az igények, az energiafelhasználás és a költségek alapján.

Az APC, a TAC és az IBM Tivoli Monitoring szoftver integrációja a következő lehetőségeket biztosítja az ügyfeleknek:
• Az energiafelhasználás és a hűtés állapotában bekövetkező változások valós időben észlelhetők és figyelhetők, valamint jobban megérthetők az olyan kapcsolódó informatikai eszközök és üzleti alkalmazások működése, amelyekre a változás hatással lehet.
• Nyomon követhető a fizikai informatikai berendezések mozgása, rendszerbe állítása és változása.
• Optimálisan kihasználhatók az energia-, hűtési és rack-kapacitások.
• Elkerülhetők, vagy pontosabban előre jelezhetők a hardverhibák illetve az energiaellátási események miatt bekövetkező leállások.
• Az informatikai berendezések, valamint a teljesítmény- és hűtési igények előzményeinek nyomon követésével biztosítható a jelenlegi és a jövőbeli adatközponti stratégia jobb megvalósítása.
• Központosíthatók és integrálhatók az adatközponti funkciók, például a hozzáférések szabályozása, a behatolás-érzékelés és a digitális videók kezelése.

Az APC várakozásai szerint a felhasználók számára 2009-ben válik világszerte elérhetővé az integrált APC InfraStruXure Central, TAC épület-felügyeleti rendszer és IBM Tivoli Monitoring megoldás.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle