Connect with us

Túlmelegedő videokártyák III.

Laptop

Túlmelegedő videokártyák III.

A legnépszerűbb Nvidia grafikus vezérlők is érintettek?!

Már többször írtunk az Nvidia betegeskedő GPU-iről (bővebben itt). Ezúttal azonban nemcsak a mobil szegmens érintett, hanem a közkedvelt, sokkalta nagyobb számban eladott asztali videokártyák jó részéről is kiderült, hogy „defektesek”. A The Inquirer szerint négy, meg nem nevezett videokártyagyártó vállalat azt állítja, hogy számos asztali (és néhány mobil) Geforce kártya chipje szintén hajlamos a túlmelegedésre, hasonló okokból, mint mobil társaik.

A G92-es és G94-es GPU-k érintettek ezúttal, melyek többek között a nagysikerű Geforce 8800GT modellen dolgoznak, illetve a GTS és GS változatok, valamint a 8800-as szériába tartozó mobil videovezérlők. Ezenfelül a 9800-as sorozat legtöbb tagja szintén hibás, állítják a gyártók, és néhány 9600 változat szintén (azok, amelyek G92-es chipet alkalmaznak).

Amint azt megírtuk, az Nvidia hivatalosan nem vállalta fel, hogy hardverhibásak lennének GPU-i, ezért nem is indított visszahívási akciót (helyette a HP és a Dell volt kénytelen azt megtenni). Ennek ismeretében kétséges, hogy vajon az újabb, most túlmelegedésre hajlamosnak mondott grafikus processzorokat alkalmazó kártyákat ki fogja-e cserélni a vállalat. Ez már csak azért sem valószínű, mert az Ati hosszú évek után végre ismét földbe-döngölően jó videokártyával jelent meg a piacon, ami minden bizonnyal térvesztést (és ezzel együtt profitcsökkenést) hoz majd a Geforce-ok számára.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom