Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túlmelegedő videokártyák III.

Laptop

Túlmelegedő videokártyák III.

A legnépszerűbb Nvidia grafikus vezérlők is érintettek?!

Már többször írtunk az Nvidia betegeskedő GPU-iről (bővebben itt). Ezúttal azonban nemcsak a mobil szegmens érintett, hanem a közkedvelt, sokkalta nagyobb számban eladott asztali videokártyák jó részéről is kiderült, hogy „defektesek”. A The Inquirer szerint négy, meg nem nevezett videokártyagyártó vállalat azt állítja, hogy számos asztali (és néhány mobil) Geforce kártya chipje szintén hajlamos a túlmelegedésre, hasonló okokból, mint mobil társaik.

A G92-es és G94-es GPU-k érintettek ezúttal, melyek többek között a nagysikerű Geforce 8800GT modellen dolgoznak, illetve a GTS és GS változatok, valamint a 8800-as szériába tartozó mobil videovezérlők. Ezenfelül a 9800-as sorozat legtöbb tagja szintén hibás, állítják a gyártók, és néhány 9600 változat szintén (azok, amelyek G92-es chipet alkalmaznak).

Amint azt megírtuk, az Nvidia hivatalosan nem vállalta fel, hogy hardverhibásak lennének GPU-i, ezért nem is indított visszahívási akciót (helyette a HP és a Dell volt kénytelen azt megtenni). Ennek ismeretében kétséges, hogy vajon az újabb, most túlmelegedésre hajlamosnak mondott grafikus processzorokat alkalmazó kártyákat ki fogja-e cserélni a vállalat. Ez már csak azért sem valószínű, mert az Ati hosszú évek után végre ismét földbe-döngölően jó videokártyával jelent meg a piacon, ami minden bizonnyal térvesztést (és ezzel együtt profitcsökkenést) hoz majd a Geforce-ok számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés