Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új márkajel kerülhet a Fujtisu-Siemens laptopokra

Laptop

Új márkajel kerülhet a Fujtisu-Siemens laptopokra

Átalakulhat a laptopjairól nálunk is jól ismert Fujitsu-Siemens.

A Siemens azt tervezi, hogy kiszáll a Fujitsuval közös Fujitsu-Siemens számítógépgyártó vállalatból – adta hírül a Wall Street Journal magukat megnevezni nem akaró forrásokra hivatkozva. Európa legnagyobb gépipari vállalatának vezetése állítólag elégedetlen a laptopjairól és hagyományos PC-iről itthon is jól ismert közös vállalat teljesítményével, mivel az nehezen állja a versenyt az ágazat óriásaival, a Hewlett-Packarddal és a Dell-lel. Az IDC informatikai piackutató cég szerint a Fujtisu-Siemens Európa 4. legnagyobb asztali és 7. legnagyobb laptop számítógépgyártója.

A Siemens 2005-ben kezdte meg kivonulását a fogyasztói elektronikai termékek gyártásából, amikor eladta mobiltelefon-üzletágát a tajvani BenQ Corp.-nak. Néhány napja azután értékesítette vezeték nélküli telefonokat gyártó üzletágát is az Arques Industries AG-nak, 160 éves jelenlét után végleg elhagyva ezzel a távközlési iparágat.

A Fujitsu – Japán legnagyobb számítástechnikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata – elővásárlási joggal rendelkezik német partnere ötven szászázalékos részesedésére. Kérdés, hogy élni kíván-e ezzel. Hírek szerint az ágazat vezető cégei között akadna vevő, amelyet érdekelné komputergyártó felszabaduló tulajdonrésze.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés