Connect with us

technokrata

Új márkajel kerülhet a Fujtisu-Siemens laptopokra

Laptop

Új márkajel kerülhet a Fujtisu-Siemens laptopokra

Átalakulhat a laptopjairól nálunk is jól ismert Fujitsu-Siemens.

A Siemens azt tervezi, hogy kiszáll a Fujitsuval közös Fujitsu-Siemens számítógépgyártó vállalatból – adta hírül a Wall Street Journal magukat megnevezni nem akaró forrásokra hivatkozva. Európa legnagyobb gépipari vállalatának vezetése állítólag elégedetlen a laptopjairól és hagyományos PC-iről itthon is jól ismert közös vállalat teljesítményével, mivel az nehezen állja a versenyt az ágazat óriásaival, a Hewlett-Packarddal és a Dell-lel. Az IDC informatikai piackutató cég szerint a Fujtisu-Siemens Európa 4. legnagyobb asztali és 7. legnagyobb laptop számítógépgyártója.

A Siemens 2005-ben kezdte meg kivonulását a fogyasztói elektronikai termékek gyártásából, amikor eladta mobiltelefon-üzletágát a tajvani BenQ Corp.-nak. Néhány napja azután értékesítette vezeték nélküli telefonokat gyártó üzletágát is az Arques Industries AG-nak, 160 éves jelenlét után végleg elhagyva ezzel a távközlési iparágat.

A Fujitsu – Japán legnagyobb számítástechnikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata – elővásárlási joggal rendelkezik német partnere ötven szászázalékos részesedésére. Kérdés, hogy élni kíván-e ezzel. Hírek szerint az ágazat vezető cégei között akadna vevő, amelyet érdekelné komputergyártó felszabaduló tulajdonrésze.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp