Connect with us

Hirdetés

technokrata

FreeCommander – ha tetszett a Total Commander

Laptop

FreeCommander – ha tetszett a Total Commander

Ingyenes, kétpaneles file-kezelő program.

A Total Commander sok Windows-felhasználó kedvence – az egykori Windows Commander kétpaneles kialakításával a felhasználók egy része bevallottan gyorsabban tud dolgozni az állományokkal, mint a Microsoft operációs rendszerébe beépített Windows Explorerrel. Míg azonban az OS-be integrált funkció ingyen jár a számítógéphasználóknak (azaz a Windows része), addig a TC-t fejlesztő svájci programozó, Christian Ghisler pénzért (shareware) kínálja szoftverét.

A FreeCommander (letöltés itt) tulajdonképpen majdnem ugyanazokat a funkciókat tölti be, mint a Total Commander, csak freeware, vagyis otthoni futtatás esetében szabadon felhasználható licenccel. Telepítésével jogkövető magatartást folytatva használhatjuk úgy a szoftvert, hogy nem kell érte fizetnünk. Lássuk akkor, hogy mit is nyújt a FC!

Amint már említettük, kétpaneles kialakítású file-menedzser, mely képes könyvtárak összehasonlítására, mappák méretének megjelenítésére, az egyes könyvtárak közötti szinkronizálásra. Létre lehet vele hozni ZIP és CAB állományokat, és természetesen ezek megnyitására is képes (ahogy a RAR file-okat is kezeli). Használatával kereshetünk az archívumokban, beállíthatunk különböző nézetekre vonatkozó szűrőket, létrehozhatunk mappalistákat (például nyomtatás céljából), megváltoztathatjuk az állományok attribútumait, parancssort (command prompt) indíthatunk, képernyőmentést (screenshot) készíthetünk a desktopról stb.

A szoftver legújabb, 2008.06a változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés