Connect with us

technokrata

Energiadiétára fogná a pc-ket a Microsoft

Laptop

Energiadiétára fogná a pc-ket a Microsoft

Eddig főleg a vállalatokra koncentrált zöld megoldásaival a technológiai ipar, most a személyi számítógépek százmilliói is sorra kerülnek.

Közös kampányt indított a személyi számítógépek energiatakarékossági lehetőségeiről a Microsoft, egy non-profit klímavédelmi szerveződés és a számítógépes hálózatok energiagazdálkodási megoldásait szállítóVerdiem, a témával kapcsolatban pedig ingyenes szoftvert terjesztenek a felhasználók felé – számol be a New York Times.

A háztartásokban alig alkalmazzák az egyszerű, de igencsak hatékony energiadiétát, aminek eredményeképpen a pc-k által elfogyasztott villamos energia fele pazarlás. A megtakarítási lehetőségek dollárban és szennyezésben egyaránt jelentősek, hiszen egymilliárd pc-vel számolhatunk világszerte. A Gartner kutatócég becslése szerint az információtechnológiával és telekommunikációval kapcsolatos teljes széndioxid-kibocsátás 40 százalékáért a számítógépek a felelősek, 23 százalék az adatközpontokhoz, a maradék pedig a nyomtatókhoz és egyéb berendezésekhez köthető.

Az amerikai szövetségi környezetvédelmi ügynökség már több mint egy évtizede működtet egy programot (“Energy Star”), ami energiahatékony termékeket és megoldásokat támogat. A program önkéntes áramkezelési standardokat fejleszt a számítógépeknek, és az olyan ellátók, mint az Intel, vagy a Microsoft folyamatosan tökéletesítgették is chipjeik és szoftvereik energiahatékonyságát. A számítógépeknek azonban a felét sem érték el ezek a standardok, nem mellesleg a valamivel magasabb gyártási költségek miatt.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp