Connect with us

technokrata

Laptop: mennyibe kerül egy játékra is kiváló masina?

Laptop

Laptop: mennyibe kerül egy játékra is kiváló masina?

Meglepően olcsó.

Nemsokára, augusztus 14-én dobja piacra az amerikai Gateway P-7811 FX fantázianevű noteszgépét, mely üdítő színfolt a sok pici netbook között. Szinte semmilyen kompromisszumot nem kötött a vállalat; csak pakolta, pakolta a nagyteljesítményű alkatrészeket a hordozható masinába – így sikerült is elérni, hogy még a legmodernebb játékok is meglepően jól futnak rajta.

Egy alacsony fogyasztású Intel Core 2 Duo processzor adja az egész gép lelkét: a P8400-as 2,26 GHz-es órajelen üzemel, 3 MB-nyi L2 cache-sel rendelkezik, frontoldali buszsebessége pedig 1066 MHz. A lapka egy PM45 Express chipkészlettel rendelkező alaplapba került, melybe a 3D-s teljesítményért felelős Geforce 9800M-GTS is csatlakozik. Ez 512 MB-nyi GDDR3 memóriával rendelkezik, ami így együtt elismerésre méltó tempót biztosít a játékok alatt. 17 colos kijelzője WUXGA (1920×1200) felbontású LCD, vagyis képes full HD-s filmek megjelenítésére is.

200 GB-os merevlemez kapacitással, 8-szoros DVD-íróval, HDMI 1.2 csatlakozóval és öt-az-egyben kártyaolvasóval rendelkezik a Gateway ezen noteszgépe. Egy 1,3 megapixeles, az LCD kávájába integrált webkamera teszi teljessé az élményt, így videobeszélgetések lebonyolítására is lehetősége nyílik a tulajdonosnak. A kilenccellás lítium-ionos akkumulátorral felszerelt, 4,2 kilogrammos laptop ára 1500 dollár, ami a gyenge zöldhasú miatt nem is olyan drága: nagyjából 230 ezer forintnak felel meg. Tessék bemenni egy nagyáruházba itthon, és megnézni, mit kap ennyi pénzért a vevő – garantált, hogy a fenti konfigurációt nem…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp