Connect with us

technokrata

És megint az AMD processzorok a leggyorsabbak

Laptop

És megint az AMD processzorok a leggyorsabbak

Teljesítményrekordról számolt be a kisebbik x86-os processzorokat gyártó vállalat.

Kapitális méretű veszteség, lassú, riválisánál többet fogyasztó és drágábban előállítható processzorok – mostanában csak ilyen, és ehhez fogható híreket hallunk az Advanced Micro Devices-ról. Éppen ezért örömteli hír, hogy nemrég végre valami pozitívummal is elő tudott állni a vállalat: két- és (natív) négymagos Opteron processzorai (a 2356 és a 8356) bizonyos körülmények között a leggyorsabbnak bizonyultak a két- és a négymagos szerverek között.

A Specweb2005 benchmark szerint az x86-os processzorok között a webes teljesítményt nézve végzett élen a két AMD lapka. A kétmagos CPU hét ponttal lépte túl a harmincezres határt, amire egy HP ProLiant DL385 G5 szerverben volt képes. Ez a masina két 2356-os Opteron chipet tartalmaz magában, melyek 2,3 GHz-es órajelen működnek.

Ennél is magasabb eredmény produkált a négymagos processzor, mely durván 2,5 százalékkal haladta meg az előző rekordot: 43.854 pontot ért el. A HP ProLiant DL585 G5 szerverben összesen négy darab négymagos Opteron 8356 teljesít szolgálatot – a 2,3 GHz-es frekvencián ketyegő példányok nagyjából 75 wattot fogyasztanak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek