Connect with us

technokrata

Divat szidni a Windows Vistát – holott…

Laptop

Divat szidni a Windows Vistát – holott…

Sok Windows XP tulajdonos gondolkodás nélkül leszólja az újabb operációs rendszert, pedig ha nem tudnák, melyik OS-ről van szó, majdnem mindegyiküknek tetszene.

Tény: a Windows Vista rengeteget csúszott, és amikor megjelent, még mindig nem volt olyan állapotban, hogy a kisebb hibáktól eltekintve elégedett legyen vele a felhasználók többsége. Inkompatibilitási, stabilitási és teljesítménybeli problémák rombolták a Microsoft nimbuszát, aminek következtében aztán el is maradt az átállási ütem a várttól (ugyanakkor napjainkra lassan százmilliós nagyságrendet ér el az ezen OS-t futtató PC-k száma a világon). Az eltelt bő másfél év alatt ugyan jelentősen változott a szoftver, sokan azonban még mindig zsigerből utasítják el. De csak addig, amíg tudják, hogy Vistáról van szó…

Nemrég tartott egy bemutatót a Microsoft felhasználók egy olyan csoportjának San Francisco-ban, akik még mindig Windows XP-t használnak, és a Vistáról negatív véleménnyel vannak. Redmond először kikérdezte a meghívottakat, mit gondolnak a Windows Vistáról, majd bemutattak nekik egy új operációs rendszert demonstráló videót, amit Mojave kódnéven említettek. A bemutatót végignézők több mint 90 százaléka elégedetten nyilatkozott a látottakról, pozitív visszajelzést adva az új OS-ről. Ezt követően a Microsoft jelenlévő emberei elárulták, hogy a film a Windows Vistát mutatta be nekik.

A Microsoft biztosra akart menni: csak olyan felhasználót hívott meg demonstrációjára, akik bevallottan nem használtak, telepítettek még Windows Vistát otthoni számítógépükre (és ennek ellenére leszólták azt). A cég alkalmazottai örömmel tapasztalták, hogy a meghívottak zöme meglepődött és pozitívan csalódott az OS-ben, miután megtudták az igazságot (vagyis hogy nem új operációs rendszert, hanem a „régi, öreg” Vistát látták). Ugyanakkor nagyon nem lettek becsapva, mivel a Mojave projekt valóban létezik: Redmond így hívja azon erőfeszítéseit, melyek a Windows Vista népszerűségét hivatottak növelni, illetve a vállalat márkáit erősíteni az olyan versenytársakkal szemben, mint amilyen az Apple és a Google.

Mindemellett a programfejlesztő óriásvállalat már valóban dolgozik következő generációs operációs rendszerén, ami jelenleg Windows 7 kódnéven fut. Ennek megjelenését azonban 2010 elejére teszik, és az addig hátralevő másfél évet még túl sok időnek vélték a Microsoftnál ahhoz, hogy ne próbálják meggyőzni a valós indokok nélkül ellenállókat a váltás előnyeiről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek