Connect with us

technokrata

Divat szidni a Windows Vistát – holott…

Laptop

Divat szidni a Windows Vistát – holott…

Sok Windows XP tulajdonos gondolkodás nélkül leszólja az újabb operációs rendszert, pedig ha nem tudnák, melyik OS-ről van szó, majdnem mindegyiküknek tetszene.

Tény: a Windows Vista rengeteget csúszott, és amikor megjelent, még mindig nem volt olyan állapotban, hogy a kisebb hibáktól eltekintve elégedett legyen vele a felhasználók többsége. Inkompatibilitási, stabilitási és teljesítménybeli problémák rombolták a Microsoft nimbuszát, aminek következtében aztán el is maradt az átállási ütem a várttól (ugyanakkor napjainkra lassan százmilliós nagyságrendet ér el az ezen OS-t futtató PC-k száma a világon). Az eltelt bő másfél év alatt ugyan jelentősen változott a szoftver, sokan azonban még mindig zsigerből utasítják el. De csak addig, amíg tudják, hogy Vistáról van szó…

Nemrég tartott egy bemutatót a Microsoft felhasználók egy olyan csoportjának San Francisco-ban, akik még mindig Windows XP-t használnak, és a Vistáról negatív véleménnyel vannak. Redmond először kikérdezte a meghívottakat, mit gondolnak a Windows Vistáról, majd bemutattak nekik egy új operációs rendszert demonstráló videót, amit Mojave kódnéven említettek. A bemutatót végignézők több mint 90 százaléka elégedetten nyilatkozott a látottakról, pozitív visszajelzést adva az új OS-ről. Ezt követően a Microsoft jelenlévő emberei elárulták, hogy a film a Windows Vistát mutatta be nekik.

A Microsoft biztosra akart menni: csak olyan felhasználót hívott meg demonstrációjára, akik bevallottan nem használtak, telepítettek még Windows Vistát otthoni számítógépükre (és ennek ellenére leszólták azt). A cég alkalmazottai örömmel tapasztalták, hogy a meghívottak zöme meglepődött és pozitívan csalódott az OS-ben, miután megtudták az igazságot (vagyis hogy nem új operációs rendszert, hanem a „régi, öreg” Vistát látták). Ugyanakkor nagyon nem lettek becsapva, mivel a Mojave projekt valóban létezik: Redmond így hívja azon erőfeszítéseit, melyek a Windows Vista népszerűségét hivatottak növelni, illetve a vállalat márkáit erősíteni az olyan versenytársakkal szemben, mint amilyen az Apple és a Google.

Mindemellett a programfejlesztő óriásvállalat már valóban dolgozik következő generációs operációs rendszerén, ami jelenleg Windows 7 kódnéven fut. Ennek megjelenését azonban 2010 elejére teszik, és az addig hátralevő másfél évet még túl sok időnek vélték a Microsoftnál ahhoz, hogy ne próbálják meggyőzni a valós indokok nélkül ellenállókat a váltás előnyeiről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd