Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bejött a vakok számára készült fényképezőgép

Laptop

Bejött a vakok számára készült fényképezőgép

Kiemelkedő a képek 3D-s megjelenítése.

Három díjat, egy arany és két ezüstérmet nyert el a Samsung Electronics a tekintélyes International Design Excellence (IDEA) 2008-as versenyén. Többek között a vakok, illetve gyengén látók számára készült fényképezőgéppel, egy szupervékony kamerával, illetve a lakk fekete nyomtató szériájával gyűjtötte be a vállalat az elismeréseket.

A Samsung vezető terméke a Touch Sight volt, ezt a digitális fényképezőgépet látássérült embereknek alkották meg; be is gyűjtötte az aranyat „A jövő kommunikációs eszközei” kategóriában, ahová egyébként 1500 nevezést adtak be a különböző gyártók. A zsűri kiemelkedő jellemzőiért és a legapróbb részletekbe menő ötletekért értékelte különösen a Touch Sight-ot.

Miért? Mert alapvetően a vakok és gyengénlátók számára készült a kamera, ami kikapcsolásakor 3 másodpercre aktiválva hagyja a készülék mikrofonját, hogy használója hang jegyzetet tudjon készíteni, ezzel is könnyebben beazonosítva a fotóit, amikor utólag „megtekinti” őket. A készülékbe egy nagyon könnyű és hajlékony Braille kijelzőt építettek, amely képes a 3D-s képek megjelenítésére, azzal, hogy kidomborítja azok felszínét, és így lehetővé teszi az érzékelés eme módját.

„Kommunikációs szempontból óriási lehetőséget biztosít ez a készülék a látássérült embereknek” – emelte ki Thomas Garvey, a kanadai Carleton University School of Design professzora, aki egyike volt az IDEA zsűri 20 világhírű formatervezőjének.

A zsűri ezüstéremmel jutalmazta a Samsung zongoralakk fekete nyomtató szériáját (ML-1630 és SCX-4500), a „Számítógép tartozék” kategóriában. Az ML1630-as olyan otthoni használatra szánt fekete-fehér lézernyomtató, amely a hagyományos nyomtatóktól eltérően zongoralakk fekete borítással és nagyon kellemes vonalvezetéssel büszkélkedhet. A készülék egyenes és derékszögű vonalai miatt jogosan követeli a helyét a dísztárgyak között. A zongoralakk fekete nyomtató széria a technológiai innovációk szempontjából is kiemelkedően teljesít, mivel a teteje teljesen nyitható. Ennek köszönhetően papírelakadás, vagy toner csere esetén sem kell szerelőhöz fordulnia a felhasználónak.

A Samsung Instant Video Camera ezüstéremmel öregbítette a vállalat jó hírét a szórakoztató elektronikai kategóriában. Ez a termék azt a folyamatosan növekvő felhasználói réteget igyekszik kiszolgálni, amelyik imád saját videókat készíteni és azokat akár a helyszínen újra megnézni. A készülék ezzel a technikával felidézi a Polaroid fényképezőgépek emlékezetes képkészítési élményét.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés