Connect with us

Bejött a vakok számára készült fényképezőgép

Laptop

Bejött a vakok számára készült fényképezőgép

Kiemelkedő a képek 3D-s megjelenítése.

Három díjat, egy arany és két ezüstérmet nyert el a Samsung Electronics a tekintélyes International Design Excellence (IDEA) 2008-as versenyén. Többek között a vakok, illetve gyengén látók számára készült fényképezőgéppel, egy szupervékony kamerával, illetve a lakk fekete nyomtató szériájával gyűjtötte be a vállalat az elismeréseket.

A Samsung vezető terméke a Touch Sight volt, ezt a digitális fényképezőgépet látássérült embereknek alkották meg; be is gyűjtötte az aranyat „A jövő kommunikációs eszközei” kategóriában, ahová egyébként 1500 nevezést adtak be a különböző gyártók. A zsűri kiemelkedő jellemzőiért és a legapróbb részletekbe menő ötletekért értékelte különösen a Touch Sight-ot.

Miért? Mert alapvetően a vakok és gyengénlátók számára készült a kamera, ami kikapcsolásakor 3 másodpercre aktiválva hagyja a készülék mikrofonját, hogy használója hang jegyzetet tudjon készíteni, ezzel is könnyebben beazonosítva a fotóit, amikor utólag „megtekinti” őket. A készülékbe egy nagyon könnyű és hajlékony Braille kijelzőt építettek, amely képes a 3D-s képek megjelenítésére, azzal, hogy kidomborítja azok felszínét, és így lehetővé teszi az érzékelés eme módját.

„Kommunikációs szempontból óriási lehetőséget biztosít ez a készülék a látássérült embereknek” – emelte ki Thomas Garvey, a kanadai Carleton University School of Design professzora, aki egyike volt az IDEA zsűri 20 világhírű formatervezőjének.

A zsűri ezüstéremmel jutalmazta a Samsung zongoralakk fekete nyomtató szériáját (ML-1630 és SCX-4500), a „Számítógép tartozék” kategóriában. Az ML1630-as olyan otthoni használatra szánt fekete-fehér lézernyomtató, amely a hagyományos nyomtatóktól eltérően zongoralakk fekete borítással és nagyon kellemes vonalvezetéssel büszkélkedhet. A készülék egyenes és derékszögű vonalai miatt jogosan követeli a helyét a dísztárgyak között. A zongoralakk fekete nyomtató széria a technológiai innovációk szempontjából is kiemelkedően teljesít, mivel a teteje teljesen nyitható. Ennek köszönhetően papírelakadás, vagy toner csere esetén sem kell szerelőhöz fordulnia a felhasználónak.

A Samsung Instant Video Camera ezüstéremmel öregbítette a vállalat jó hírét a szórakoztató elektronikai kategóriában. Ez a termék azt a folyamatosan növekvő felhasználói réteget igyekszik kiszolgálni, amelyik imád saját videókat készíteni és azokat akár a helyszínen újra megnézni. A készülék ezzel a technikával felidézi a Polaroid fényképezőgépek emlékezetes képkészítési élményét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő