Connect with us

technokrata

Bejött a vakok számára készült fényképezőgép

Laptop

Bejött a vakok számára készült fényképezőgép

Kiemelkedő a képek 3D-s megjelenítése.

Három díjat, egy arany és két ezüstérmet nyert el a Samsung Electronics a tekintélyes International Design Excellence (IDEA) 2008-as versenyén. Többek között a vakok, illetve gyengén látók számára készült fényképezőgéppel, egy szupervékony kamerával, illetve a lakk fekete nyomtató szériájával gyűjtötte be a vállalat az elismeréseket.

A Samsung vezető terméke a Touch Sight volt, ezt a digitális fényképezőgépet látássérült embereknek alkották meg; be is gyűjtötte az aranyat „A jövő kommunikációs eszközei” kategóriában, ahová egyébként 1500 nevezést adtak be a különböző gyártók. A zsűri kiemelkedő jellemzőiért és a legapróbb részletekbe menő ötletekért értékelte különösen a Touch Sight-ot.

Miért? Mert alapvetően a vakok és gyengénlátók számára készült a kamera, ami kikapcsolásakor 3 másodpercre aktiválva hagyja a készülék mikrofonját, hogy használója hang jegyzetet tudjon készíteni, ezzel is könnyebben beazonosítva a fotóit, amikor utólag „megtekinti” őket. A készülékbe egy nagyon könnyű és hajlékony Braille kijelzőt építettek, amely képes a 3D-s képek megjelenítésére, azzal, hogy kidomborítja azok felszínét, és így lehetővé teszi az érzékelés eme módját.

„Kommunikációs szempontból óriási lehetőséget biztosít ez a készülék a látássérült embereknek” – emelte ki Thomas Garvey, a kanadai Carleton University School of Design professzora, aki egyike volt az IDEA zsűri 20 világhírű formatervezőjének.

A zsűri ezüstéremmel jutalmazta a Samsung zongoralakk fekete nyomtató szériáját (ML-1630 és SCX-4500), a „Számítógép tartozék” kategóriában. Az ML1630-as olyan otthoni használatra szánt fekete-fehér lézernyomtató, amely a hagyományos nyomtatóktól eltérően zongoralakk fekete borítással és nagyon kellemes vonalvezetéssel büszkélkedhet. A készülék egyenes és derékszögű vonalai miatt jogosan követeli a helyét a dísztárgyak között. A zongoralakk fekete nyomtató széria a technológiai innovációk szempontjából is kiemelkedően teljesít, mivel a teteje teljesen nyitható. Ennek köszönhetően papírelakadás, vagy toner csere esetén sem kell szerelőhöz fordulnia a felhasználónak.

A Samsung Instant Video Camera ezüstéremmel öregbítette a vállalat jó hírét a szórakoztató elektronikai kategóriában. Ez a termék azt a folyamatosan növekvő felhasználói réteget igyekszik kiszolgálni, amelyik imád saját videókat készíteni és azokat akár a helyszínen újra megnézni. A készülék ezzel a technikával felidézi a Polaroid fényképezőgépek emlékezetes képkészítési élményét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd