Connect with us

technokrata

openSUSE Build Service 1.0 – célpontban a közösségi fejlesztés

Laptop

openSUSE Build Service 1.0 – célpontban a közösségi fejlesztés

Az openSUSE Build Service használatával sokkal áttekinthetőbbé válik az openSUSE Linux disztribúció fejlesztése, így a közösség gyorsan és hatékonyan fejlesztheti a disztribúciót, és többen vehetnek részt a projektben.

Az openSUSE, a Novell által finanszírozott közösségi Linux disztribúció világméretű projektje fontos mérföldkőhöz ért, mivel az openSUSE Build Service 1.0 megkönnyíti a fejlesztőknek az openSUSE-disztribúcióhoz – például a kódokhoz, a dokumentációhoz, a grafikához és a fordításokhoz – történő hozzájárulást. A Build Service első jelentősebb kiadása közvetlen hozzáférést biztosít a fejlesztőknek az openSUSE Linux-disztribúció kódtáraihoz, és így zökkenőmentesebbé válik a kódokon végzett munka.

„Nagyon izgatott vagyok az openSUSE Build Service 1.0 kiadása miatt” – mondta Adrian Schröter, az openSUSE Build Service projektvezetője. „A Build Service használatával sokkal áttekinthetőbbé válik az openSUSE fejlesztése, mert a közösség gyorsan és hatékonyan fejlesztheti a disztribúciót, és többen vehetnek részt a projektben” – tette hozzá Schröter.

Az openSUSE Build Service a kezdetektől fogva egy olyan egyedülálló csoportmunka rendszert kínál, amelyben a fejlesztőcsapatok szorosan együttműködhetnek a Linux termékeken és megoldáscsomagokon. Ez a kiadás amellett, hogy lehetővé teszi a nagyobb projektek kiszolgálását, a hatókör bővülésével az egész openSUSE kiadás elkészítésére használható.

„Az openSUSE Build Service segítségével a felhasználók aktívabban részt vehetnek a csomagolási folyamatban” – mondta Amilcar do Carmo Lucas, a KDevelop csapat csomagolással foglalkozó tagja. „Az új verzió lehetővé teszi, hogy a felhasználók és a programozók is kijavíthassák a folyamatban később megjelenő hibákat, ami tovább gyorsítja a hibajavítást és az új szolgáltatások eljuttatását a nagyközönségnek” – tette hozzá Lucas.

A közösségi hozzájárulás leegyszerűsítése

A fejlesztői hozzájárulás megkönnyítésével a Build Service áttekinthetővé teszi a fejlesztési folyamatot, így a közösség könnyebben járulhat hozzá az openSUSE fejlesztéséhez. Az openSUSE Build Service az egyetlen fejlesztési szolgáltatás, amely lehetővé teszi több Linux-disztribúció csomagjának létrehozását és karbantartását, beleértve az openSUSE, a Novell SUSE Linux Enterprise, a CentOS, a Debian, a Fedora, a Mandriva, a Red Hat és az Ubuntu rendszereket. Az openSUSE Build Service megkönnyíti a disztribúcióktól független projektekben a több Linux-disztribúcióhoz készülő új kiadások csomagolását, emellett az új szoftverkiadásokat is elérhetővé teszi a régebbi Linux-disztribúciókhoz.

„Az openSUSE Build Service segítségével az Open-Xchangehez hasonló független szoftverszállítók könnyebben és hatékonyabban vehetik fel termékválasztékukba a Linux termékeket, hiszen egyszeri munkával az összes disztribúcióhoz fejleszthetnek és csomagolhatnak alkalmazásokat” – mondta Juergen Geck, az Open-Xchange műszaki igazgatója. „Most elég egyszer konfigurálni egy csomagot, amely azután automatikusan reprodukálható és tesztelhető. Az openSUSE segítségével tesztelt, azonnal futtatható buildek hozhatóak létre automatikusan minden Linux platformhoz” – tette hozzá Geck.

A Build Service új szolgáltatásai többek között:

  • Egyszerű csomagkeresés – Bárki hozzáférhet a csomagok munkapéldányaihoz, ha azt a hivatalos csomagoló alkalmazás vagy csapat elérhetővé tette. A fejlesztők módosításokat is kezdeményezhetnek a munkapéldányon.

  • Értesítések – Egy változtatási kezdeményezéseket kezelő és értesítő rendszer lehetővé teszi, hogy a közreműködők kérvényezzék javasolt módosításaik érvényesítését a projektben.
  • Erősebb minőségbiztosítás – A minőségbiztosítás a hozzájárulások összevonása előtt történik. A javasolt változásokat tartalmazó tesztverzióhoz mindenki hozzáférhet.
  • Jobb termékváltozat-kezelés – Egyszerűen összeállíthatók a csomagváltozatok. A változat felépítése megegyezik az eredeti csomagéval, azonban tartalmazhat módosításokat.
  • Jobb forráskezelés – Már megtarthatók az egyes termékváltozatok, és a módosítások a teljes példány létrehozása nélkül tárolhatók. Így egyszerűbb fenntartani a funkciókat a csomag legújabb példányában. A Build Service automatikusan, a változtatásokkal együtt építi fel a legújabb csomagokat.

A fejlesztők számára készült új szolgáltatások nagy része elérhető a webes felületről, a további szolgáltatások pedig az openSUSE Build Service klienseken keresztül. Az openSUSE Build Service csapata kisebb fejlesztéseket és javításokat is végzett, hogy a rendszer skálázhatóbb és használhatóbb legyen.

„Az openSUSE Build Service csapata fantasztikus munkát végzett” – mondta Joe “Zonker” Brockmeier, az openSUSE közösség igazgatója. „Lefektették az alapokat, amelyek segítségével az openSUSE közösség hatékonyabban működhet együtt” – tett hozzá Brockmeier.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd