Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tarolhatnak az új Ati videokártyák

Laptop

Tarolhatnak az új Ati videokártyák

Végre megszorongathatják az Nvidia-t.

A számítástechnika területén nincsen olyan piac, ahol ne jönne jól (a vásárlónak) az érdekelt cégek egymással való vetélkedése. Az egészséges versenyhelyzet ugyanis felpörgeti a fejlesztéseket, ugyanakkor árletörő hatása van – hiányában „konzerválódik” a piac. Lásd például a négymagos processzorok tavalyi, idei első félévi piacát. Az Intel által uralt közeg szinte teljes állóvíz, az AMD hiába rukkolt elő natív négymagosaival, azok teljesítménye nem tudott olyan meggyőző teljesítményt felmutatni, ami alaposan megszorongatta volna a Core 2 Quadokat.

Hasonló szituáció alakult ki a videokártyapiacon, ahol az Nvidia már a Geforce 7-es sorozat megjelentetése óta folyamatosan teret nyer, természetesen az AMD/Ati kárára. Utóbbi itt is árcsökkentéssel tudta stabilizálni pozícióit, de nemrég, az Ati Radeon HD 4800-as család bejelentésével végre komoly ütőkártyát is osztottak a cég számára. Becslések szerint az év holnapi nappal kezdődő harmadik negyedéve változást hoz majd az Nvidia-Ati „párharcba”, és végre ismét növekedésnek indulhat az egykoron kanadai tulajdonú cég piaci részesedése.

Jó ideje már, hogy a két rivális nagyjából 65:35 százalékos értékesítési aránnyal rendelkezik, legalábbis a Jon Peddie Research kutatócég adatai alapján. Ez persze felborulni nem fog (vagy legalábbis nem valószínű), de a távol-keleti, tajvani videokártyagyártók becslései szerint 60:40 százalékra változhat az arány, tette közzé az optimista becslést a Digitimes website.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés