Connect with us

technokrata

SUSE Linux a legolcsóbb noteszgépeken

Laptop

SUSE Linux a legolcsóbb noteszgépeken

Nyíltforrás segíti a költségek leszorítását.

A tajvani Micro-Star International (MSI) által Wind Notebook néven bemutatott modell egyike az alacsony árú minilaptopok – az Intel elnevezése szerint „netbookok” – lendületesen növekvő szegmensének. Az új Intel Atom processzorral működő Wind netbookok világszerte előtelepített SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerrel, OpenOffice.org irodai csomaggal, valamint számos vezeték nélküli, biztonsági és multimédiás funkcióval érhetőek majd el.

Az MSI és a Novell 2006 óta működnek együtt annak érdekében, hogy a SUSE Linux Enterprise Desktop rendszer elérhető legyen az MSI asztali számítógépein és laptopjain, azonban ez az első előtelepítési megállapodás a két vállalat között. A Wind notebook nyár végétől lesz elérhető.

Az IDC legutóbbi, 2008 júniusában megjelent globális PC-piaci jelentése (Worldwide Quarterly PC Tracker) szerint a hordozhatószámítógép-szállítások 2008-ban világszinten elérhetik a 145,3 millió darabot, emellett az elérhető árú laptopok valószínűleg nagy hatással lesznek az egész laptoppiacra.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle