Connect with us

Hirdetés

technokrata

SUSE Linux a legolcsóbb noteszgépeken

Laptop

SUSE Linux a legolcsóbb noteszgépeken

Nyíltforrás segíti a költségek leszorítását.

A tajvani Micro-Star International (MSI) által Wind Notebook néven bemutatott modell egyike az alacsony árú minilaptopok – az Intel elnevezése szerint „netbookok” – lendületesen növekvő szegmensének. Az új Intel Atom processzorral működő Wind netbookok világszerte előtelepített SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerrel, OpenOffice.org irodai csomaggal, valamint számos vezeték nélküli, biztonsági és multimédiás funkcióval érhetőek majd el.

Az MSI és a Novell 2006 óta működnek együtt annak érdekében, hogy a SUSE Linux Enterprise Desktop rendszer elérhető legyen az MSI asztali számítógépein és laptopjain, azonban ez az első előtelepítési megállapodás a két vállalat között. A Wind notebook nyár végétől lesz elérhető.

Az IDC legutóbbi, 2008 júniusában megjelent globális PC-piaci jelentése (Worldwide Quarterly PC Tracker) szerint a hordozhatószámítógép-szállítások 2008-ban világszinten elérhetik a 145,3 millió darabot, emellett az elérhető árú laptopok valószínűleg nagy hatással lesznek az egész laptoppiacra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés