Connect with us

technokrata

Jövőálló fejlesztés – félmilliárdból

Laptop

Jövőálló fejlesztés – félmilliárdból

A blade-technológia megállja a helyét.

Félmilliárd forintért fejlesztette informatikai hátterét a legnagyobb hazai szállítmányozó és logisztikai szolgáltató cégcsoport, a Waberer´s. A beruházás az informatikai rendszerek szinte teljes cseréjét jelentette, amely egyben technológiaváltással is járt.

„A cégcsoport informatikai eszközei tíz éve szinte változatlanul működtek, már jó ideje készültünk egy jelentős megújulásra” – ismertette a körülményeket a cégcsoport tulajdonosa. Wáberer György hangsúlyozta, a mostani beruházásnak köszönhetően új alapokon működik majd tovább a fuvarozási és a raktározási rendszer is.

„A szerverpark elemeit blade-technológia váltotta fel, melyet nagyfokú virtualizáció tett gazdaságosabbá” – mutatott rá a kivitelező Euro One Számítástechnikai Zrt. technikai igazgatója. Babócsy László elmondta, nem csak a szerverek értek meg a cserére, de a kliensállomások is. A mintegy 850 végfelhasználót érintő projekt során jelentősen nőtt a tárolókapacitás, a végpontokra vékonyklienseket vásárolt a cég, a biztonságról pedig redundáns kialakítás gondoskodik. Megújult a címtár, két lépésben a legújabb verzióra frissül az Exchange-szerver. A meglévő Linux-alkalmazások is új hardvert kaptak, miközben a verzióváltás is megtörténik.

A fejlesztés során szolgáltatás-központú, úgynevezett SOA-architektúra épült fel, az egységesítés során pedig a töredékére csökkent a szükséges informatikai csatolószoftverek, interware-ek száma. Az összesen mintegy félmilliárd forintnyi beruházás nem csak a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiát képviseli, de kialakításában „jövőálló” is, hiszen már előre kiépültek azok a kapcsolófelületek és hardveres lehetőségek, melyek segítségével a Waberer´s gazdaságosan tarthat majd lépést a bővüléssel és a fokozódó igényekkel.

A nemzetközi viszonylatban is jelentős, de Magyarországon kimondottan nagynak számító beruházás hardver platformja kemény ártárgyalások után került kiválasztásra. A megvalósítást a gyártó által preferált rendszerintegrátor végzi.

„Mindezek a korszerűsítések és az alapos előkészítés lehetővé tette” – fogalmazott a tulajdonos -, „hogy informatikában is elérjük cégünk jelmondatát, az „optimum solutions”-t, amit a belső működés és folyamatirányítás javulása mellett partnereink, ügyfeleink is hamarosan érezhetnek, hiszen egész működésünk még gyorsabb és pontosabb lesz.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle