Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes, új nyomtatódriver külső helyszínekhez

Laptop

Ingyenes, új nyomtatódriver külső helyszínekhez

A laptopon dolgozó irodai alkalmazottak gyakran viszik magukkal számítógépüket megbeszélésekre, a külső helyszínen való nyomtatás azonban eddig nehezen megoldható feladat volt.

Ezt a problémát orvosolja a Xerox Mobile Express Driver nevű, ingyenesen letölthető nyomtatódriverével, amelynek segítségével bármilyen nyomtatóra vagy multifunkciós berendezésre nyomtathatunk a hálózaton keresztül.

A Mobile Express Driver használatához csak rá kell csatlakoznunk a hálózatra, és kiválasztani egyet a nyomtatási ablakban automatikusan megjelenő elérhető nyomtatók közül. A meghajtóprogram lehetővé teszi, hogy többé ne kelljen a rendszergazda segítségét kérnünk, hogy csatlakoztasson minket az eszközhöz.

A xerox.com weboldalról Windows XP és Vista operációs rendszerekhez ingyenes letölthető program kompatibilis a Xerox típusú, illetve más gyártóktól származó PostScript nyomtatókkal valamint többfunkciós berendezésekkel is. A már egyszer használt eszközt a számítógép megjegyzi, a nyomtatólistában elmenti, így a következő használat alkalmával egyszerűen kiválaszthatjuk. Ráadásul a Mobile Express Driver kezelőfelülete megmutatja a berendezésekhez tartozó dokumentumkezelési lehetőségeket is, úgy, mint a kétoldalas nyomtatást vagy a szkennelési opciókat.

A nyomtatódriver automatikusan betölti a felhasználó különböző alkalmazásokhoz tartozó kedvenc beállításait. Ha tehát az e-maileket például fekete-fehérben és kétoldalasan szoktuk nyomtatni, akkor mindegyik eszközön ennek megfelelően készül el a nyomtatás, így nincs szükség arra, hogy kézzel állítsuk be a tulajdonságokat minden munka előtt. Mivel a Mobile Express Driver segítségével új helyszíneken is gyorsan telepíthetjük a nyomtatókat, az IT-szakembereknek is kevesebb időt kell tölteniük a dolgozók nyomtatási problémáinak megoldásával, ezáltal fontosabb feladatokra összpontosíthatnak.

A Xerox által piacra dobott másik nyomtatómeghajtó-program a szintén Windows XP-hez és Vistához használható Global Print Driver, amely lehetővé teszi a rendszergazdáknak, hogy egyszerűen csatlakoztassanak új nyomtatókat, illetve multifunkciós berendezéseket a hálózatba. Eddig a rendszeradminisztrátoroknak minden egyes használni kívánt nyomtatóhoz installálniuk kellett egy adott nyomtatódrivert. A Global Print Driver leegyszerűsíti ezt a folyamatot azáltal, hogy egy öt lépésben telepíthető csomagba gyűjti össze a különböző eszközök összes tulajdonságát és jellemzőit.

A xerox.com weboldalról ingyenesen beszerezhető nyomtatómeghajtó-program költség- és időmegtakarítást jelent a vállalatok IT-részlegei számára. Ezenkívül a Global Print Driver segítségével a számítástechnikai szakemberek előre konfigurálhatják a nyomtatási alapbeállításokat, mielőtt azokat kiosztják a felhasználók számára.

A nyomtatódriver a PostScript, PCL 5 és PCL 6 szabványokat használó Xerox- és nem-Xerox termékeket is támogatja. A Global Print Drivernek köszönhetően a meghajtóprogram telepítése után azonnal használhatjuk a nyomtatókat, és egységes felületről kezelhetjük azokat függetlenül attól, hogy melyik berendezésről nyomtatunk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés