Connect with us

technokrata

Bazilika épül – szinte a semmiből

Laptop

Bazilika épül – szinte a semmiből

Könnyedén pótolhatók az elveszett tervrajzok.

Az Autodesk Revit Architecture épületinformáció-modellezési szoftverét használják a Kelet-Jeruzsálem szívében található római katolikus Szent István Bazilika épületterveinek utólagos elkészítéséhez. Mivel a szoftver egy teljes, szakági épülettervező és dokumentációkészítő rendszer, továbbá a tervezés és a kivitelezési dokumentációk készítésének minden fázisát és a gyártást is egyaránt támogatja, a városban működő Riedwyl Architects mérnökiroda a Revit szoftverrel előállított tervek alapján hozzákezdhet az épület és a szakrális falfestmények restaurálásához.

Az Autodesk, a Revit platformot kifejezetten az épületinformáció-modellezéshez fejlesztette ki. A szoftver jóvoltából az építész azonnali visszajelzést kaphat a projekt méretéről, jegyzékeiről és költségvetéséről. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Revit Architecture kiválóan tükrözi az épületek valódi természetét, így az építészek és a tervezők egy komplex modellen, nem pedig az egymástól elkülönített – alaprajzokon, metszeteken vagy homlokzatokon – elemeken dolgozhatnak. Ráadásul a már említett előnyök a tervezési folyamat későbbi fázisaiban is érvényesülnek, még akár egy komplex modell esetén is. Ebből adódóan az építészeknek nem kell az alaprajzok, jegyzékek és kivitelezési dokumentumok koordinálása miatt aggódnia.

Azt követően, hogy a megbízott tervezőiroda elkészíti a Revit szoftverrel a 20 méter magas, közel 900 négyzetméter alapterületű bazilika teljes épületinformáció-modelljét és az átfogó épületterveket, a tulajdonos Domonkos szerzetesrenddel közösen felkutathatják a lehetséges fejlesztési lehetőségeket, és elvégezhetik a szükséges felújításokat.

„Nem kis vállalkozás a teljes bazilika tervrajzait elkészíteni, szinte a semmiből” – mondta Gerhard Riedwyl, a Riedwyl Architects vezető építésze. „Mivel már korábban is rendszeresen CAD alapú szoftvereket alkalmaztunk munkáink során, tudjuk, hogy a Revit egyszerű használata óriási előnyt jelent az új tervek elkészítésében és ráadásul a fenntartható tervezés egyik kulcselemének számít. Emellett abban is segít a szoftver, hogy az egész épületről egy átfogó 3D modellt készíthetünk, amely így kiemelt gyakorlati előnyöket jelent a tulajdonosokkal és az alvállalkozókkal folytatott megbeszélések során. Annak köszönhetően, hogy a Revit kompatibilis az AutoCAD szoftverrel, szorosan együttműködhetünk a helyi mérnökökkel, akik így az általuk előszeretettel alkalmazott platformot használhatják” – tette hozzá Gerhard Riedwyl.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek