Connect with us

technokrata

SUSE Linux a szuperszámítógépeken

Laptop

SUSE Linux a szuperszámítógépeken

A világon működő 50 legnagyobb szuperszámítógép 40%-án SUSE Linux Enterprise fut.

A nagyteljesítményű számítástechnikával kapcsolatos trendeket kutató TOP500 projekt szerint a világ legnagyobb szuperszámítógépes Linux-rendszereinek esetében a SUSE Linux Enterprise rendszert használják a legtöbben. A világon működő 50 legnagyobb szuperszámítógép 40%-án SUSE Linux Enterprise fut, köztük a három legnagyobbon: a Lawrence Livermore National Laboratory IBM eServer Blue Gene, a Juelich Research Center IBM eServer BlueGene/P (JUGENE) és a New Mexico Computing Applications Center SGI Altix 8200 rendszerein is.

A nyílt forráskódnak és az alacsony hardver költségeknek köszönhetően a Novell és partnerei a szuperszámítógépeknél már megszokott nagy teljesítményt igénylő számítási funkciókat tesznek elérhetővé a nagyvállalatok és a közepes méretű szervezetek számára a különböző iparágak, köztük a gépipar, a kutatás és a tudomány területén. Az Audi, az MTU Aero Engines, a NASA Advanced Supercomputing Division, a Porsche Informatik, a Seoul National University, a Swinburne University of Technology, a Tokyo Institute of Technology és a Wehmeyer egyaránt a SUSE Linux Enterprise Servert futtatja a szuperszámítógépein illetve a számítógépes clusterein, így a kulcsfontosságú munkaterheléseket minimális leállás mellett kezelhetik.

A NASA Advanced Supercomputing Division három szuperszámítógépe jelenleg is a Novell SUSE Linux Enterprise szoftverét alkalmazza. Ezeket a számítógépeket arra használják, hogy kiértékeljék a NASA mérnöki és tudományos igényeinek megfelelő következő generációs technológiát, irányítsák a rendszerműködést és programokat indítsanak, valamint támogassák a NASA repülési, tudományos és űrutazással kapcsolatos kezdeményezéseit. A NASA következő szuperszámítógépe, amelyet idén nyárra fejeznek be, szintén SUSE Linux Enterprise Servert használ majd, és üzembe helyezésekor az egyik legnagyobb SGI Altix ICE-rendszer lesz. Emellett a jelenlegi harmadik legerősebb szuperszámítógép szintjét éri el.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek