Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz kétmagos processzora az AMD-nek?

Laptop

Nem lesz kétmagos processzora az AMD-nek?

Máris véget ért a kétmagosok kora a chipgyártónál?

A hét elején röppent fel a hír, hogy az AMD felhagyott tízedik generációs, kétmagos mikroprocesszorainak bemutatásával – a Phenom lapkák nem jelennek meg, vélték tudni a jól értesültek. A távol-keleti HKEPC szerint az AMD értesítette partnereit (többek között az alaplapgyártókat), hogy törölte a kétmagos Phenom CPU-k bemutatására irányuló terveit, nem tisztázott okokból kifolyólag. Feltételezések szerint azért, hogy csökkenthesse fejlesztési költségeit.

Tegnap a vállalat kénytelen volt egy rövid közleményt kiadni, miszerint az év második felében várható a jelenlegi technológiára alapozott, utolsó mikroarchitektúrára épülő kétmagos processzorok megjelenése. „A (korábbi) spekuláció teljesen valótlan. Még mindig azon vagyunk, hogy Kuma kódnevű kétmagosunk a második félévben útnak indulhasson. 65 nanométeres gyártási eljárást használ, és még mindig a Stars magkialakításon alapul. Egyszóval: jön.” – nyilatkozta Jake Whitman, az Advanced Micro Devices szóvivője – „Soha nem beszéltünk a Kuma által képviselt vonalról a Phenommal kapcsolatban. Kétmagos Phenom? Nem is láttam ilyet az útvonalterven. Nem használtunk soha ilyen kódnevet.”

Azt azért tudni illik, hogy a 65 nanométeres gyártási eljárással készítendő kétmagos K10-es lapka eredetileg az idei év első negyedében debütált volna – ezt csúsztatták később júliusra. Ehhez képest most még tovább tolták a megjelenést, valószínű azért, mert vagy az AMD támasztotta követelményeknek nem felelt meg, vagy a piaci igényekhez nem tudott eddig felnőni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés