Connect with us

technokrata

Nem lesz több Abit alaplap?

Laptop

Nem lesz több Abit alaplap?

Felröppent a hír, hogy megszünteti alaplapgyártó részlegét a vállalat. Cikkünkből kiderül, mi a hivatalos álláspont.

A múlt héten hivatalosan nyilatkozott az USI (Universal Scientific Industrial) részlegeként működő (leány)vállalat arról, hogy mi is lesz a sorsa az alaplapgyártó divíziónak. Nemrég ugyanis szárnyra kapott az a pletyka, miszerint az Abit kilép erről a piacról, hogy más területekre koncentrálhasson. Ennek okaként azt jelölték meg, hogy az Abit nem tudta teljesíteni az USI által elvárt üzleti eredményeket, ezért a holding újrapozícionálja részlege működését.

Voltaképp a pletyka igaznak is bizonyult, meg nem is. A termékbővítés ugyanis valóban meg fog történni – olyan szórakoztatóelektronikai eszközök felé nyit az Abit, amelyek eddig kívül estek a cég „érdeklődési körén”. Ugyanakkor megmarad az alaplapfejlesztés és -gyártás is. Erről a múlt héten Thore Welling, a cég globális piacokért felelős marketingigazgatója nyilatkozott az Ocworkbench website-nak.

„Az Abit bejáratott, erős márkának számít a rajongók között, a csúcskategóriás alaplapok piacán. Tény, hogy az elmúlt 12 hónap alatt jelentősen tudtuk növelni piaci részesedésünket, és nem csak az olyan hagyományos piacokon, mint Nyugat-Európa, hanem az olyan feltörekvő piacokon is, mint amilyen Kelet-Ázsia és a Közel-Kelet. Az Abit elkötelezett marad az alaplap [technológiák] mellett, választékának bővítéséről bárki meggyőződhet a Computexen.” – mondta Welling. A marketingigazgató emellett azt is kifejtette, hogy milyen irányban mozdulnak el még a cégnél: például integrált nyomtatóval szerelt digitális fotokereteket terveznek piacra dobni.

Fogynak a szereplők
Az olyan relatíve kicsi cégeknek, mint az Abit, komoly gondot jelent fent maradni az igazán nagy játékosok között, amelyek, mivel nagyobb mennyiségben tudnak rendelni az alkatrészekből, képesek alacsonyabbra szorítani áraikat. Ez vezetett oda, hogy a néhány éve még ismert márkának számító Epox vagy a Chaintech már kénytelen volt bedobni a törölközőt. Az Abit viszont – a fenti közlések tükrében – bírja a sarat. Még egy darabig…Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle