Connect with us

technokrata

Mégsem lesz akkora újdonság a Windows 7?

Laptop

Mégsem lesz akkora újdonság a Windows 7?

Keveset, de vallottak a Microsoft programozói.

A Windows Client Communication Team részlegen dolgozó Chris Flores és Steven Sinofsky a múlt héten beismerte, hogy más taktikát követ a szoftverfejlesztő óriásvállalat az új Windows bemutatásának promotálása kapcsán. A két alkalmazott a Windows Vistánál elkövetett azon hibát hozta példának, miszerint a Microsoft akkor fűt-fát összeígért, aminek aztán egy jó része (például az új file-rendszer) végül nem valósult meg. Éppen ezért a várhatóan 2010-ben debütáló Windows 7-nél óvatosabban fognak fogalmazni és jóval kevesebb részletet árulnak el előre az operációs rendszerről, hogy elkerüljék a csalódásokat.

Flores emellett kitért arra is, hogy milyen architektúrára is alapul majd a Windows 7. Írtunk már a MinWinről – nos, a Microsoft nem készít új kernelt a Windows 7-hez. Ehelyett a Windows Vistával megjelent, SP1-gyel finomított, és a Windows Server 2008-ban is megismert architektúrára fog alapulni az új operációs rendszer is. „Inkább újra finomítunk azon a kernelarchitektúrán és elemekre épülő modellen, ami a Windows Vistában bemutatkozott.” – mondta Flores.

Mindez azonban nem ad okot a csalódásra – a Windows 7 egyik legfontosabb fejlesztési irányelve a teljesítményre fókuszálás. Ismeretes, hogy a Vista debütálása után az inkompatibilitási, driverproblémák után annak lassúságára jött a legtöbb panasz. Redmond nem emeli a rendszerkövetelményt, az OS ugyanazzal a hardverkörnyezet mellett kell, hogy jól teljesítsen, mint amit a Microsoft anno a Vistához javasolt. Emellett Sinofsky megerősítette, hogy az összes driver és program működni fog Windows 7 alatt, ami Windows Vistán elindul.

Arról azonban nem esett szó, hogy a nemrég kikerült screenshotok valódiak-e.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák