Connect with us

technokrata

Ha nem találjuk kedvenc zenéinket, fontos e-mailjeinket

Laptop

Ha nem találjuk kedvenc zenéinket, fontos e-mailjeinket

Időnként mindenkit elönt a digitális káosz. A Google Desktop ezen igyekszik segíteni.

A Google nehéz helyzetbe került a Windows Vista megjelenésével, hiszen a Microsoft asztali operációs rendszere integráltan tartalmazza szinte az összes funkciót, amit a Google Desktop (letöltés itt) elérhetővé tesz. Ez utóbbi azonban megadja a szoftveróriástól való függetlenség érzését, annak minden előnyével (és hátrányával) együtt.

Mire jó a Google Desktop? Könnyű hozzáférést biztosít file-jainkhoz, hiszen a Dekstop Search indexelt adatbázisából pár pillanat alatt szinte bármilyen adatot elő lehet rántani (természetesen az indexelést előbb el kell végezni az adott rendszeren, ami adatmennyiségtől függően órákba, napokba telhet). Cserébe viszont leveleink, zenéink, fényképeink között kereshetünk, sőt, még csevegéseink logjaiba is belekukkanthatunk.

Mindazonáltal többről van szó, mint csupán keresésről. A továbbfejlesztett sidebar révén ugyanis egy olyan információs oszlopot kap a felhasználó a gépére, mint amilyennel például a Windows Vistában lehet találkozni. Itt számos gadget-szerű szolgáltatás található – új e-mailek értesítője, időjárás-figyelés, részvényárfolyamok megjelenítése, személyre szabott hírek és RSS-figyelés stb. A sidebart egyéni ízlésének megfelelően mindenki testreszabhatja, de automatizálni is lehet ezt a folyamatot.

A szoftver legújabb, 5.7.805.16405-ös változata letölthető gyors Download adatbázisunkból.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom