Connect with us

technokrata

Elegáns, olcsó, mindent tudó – megújult Toshiba notebookok

Laptop

Elegáns, olcsó, mindent tudó – megújult Toshiba notebookok

Hazánkban is bemutatkoztak a megújult Satellite noteszgépek.

Tegnap tartotta termékbemutatóval összekötött sajtótájékoztatóját a Toshiba, ahol Patonai Szabolcs, a cég notebook üzletágának magyarországi értékesítési vezetője nemcsak a tavalyi adatokról, idei üzleti tervről számolt be, hanem bejelentette a vállalat megújult – és továbbra is Intel Celeron és Core 2 Duo processzorokra alapuló – Satellite és Satellite Pro modelljeit.

A legolcsóbb
Az előbbiek közül a nagyjából bruttó 130 ezer forinttól kapható L300-as képviseli a belépőszintet. A 15,4 colos kijelzővel rendelkező termék immár integrált (igaz, csak 0,3 MPX-es) webkamerát és mikrofont is tartalmaz, így a VoIP- és a videohívások kiegészítők nélkül folytathatók le a legolcsóbb Satellite noteszgéppel is. A kamera érdekessége a Toshiba Face Recognition funkció kihasználásának lehetősége: arcfelismeréssel lehet kiváltani általa a Windows-ba való jelszavas belépést.

A legelegánsabb
A 13,3 colos U400-as (melyet nemsokára egy tesztben fogunk kipróbálni) A300-as, a 15,4 colos A300-as és a 17 colos P300-as gyakorlatilag ugyanazt a külsőt kapta (csak egyre nagyobb méretben). A zongoralakk kinek tetszik, kinek – az ujjlenyomatok miatt – nem, de tény, hogy elegáns külsőt kölcsönöz a masináknak. Fehér LED-jeivel pedig a Toshiba szakított a kék fények uralta technikával – a fekete-ezüst színkombináció így valóban egységet alkot.

A legkisebb laptop integrált grafikus vezérlővel (Intel X3100) kapható, míg a nagyobb modellekben diszkrét videokártya (ATI Mobility Radeon HD 3470/3650) teljesít szolgálatot. Nem csak a megjelenítésre fordított figyelmet a vállalat: Harman Kardon hangszóróinak köszönhetően egész szépen képes megszólaltatni a digitális hangokat mindhárom noteszgép. A 200 ezer forintos bruttó ártól induló modellekhez Windows Vista Home operációs rendszert ad a Toshiba.

Újdonság, hogy immár a 802.11n szabványtervezetet is támogatják a Satellite noteszgépek, nem csak a 802.11a/b/g Wi-Fi standardokat. Emellett váltás történt a Bluetooth-t illetően is: az új modellekben már a 2.1-es verzió található (amely egyszerűbb párosítást és biztonságosabb használatot ígér). Ezekben a noteszgépekben már 1,3 megapixeles kamera dolgozik, és itt is megtalálható a fent ismertetett Toshiba Face Recognition. Érdekesség a Sleep ´n Charge USB portok megjelenése: az eddig csak a Portégé modellek sajátjainak mondott kapuk révén akkor is lehet tölteni kisebb elektronikus eszközöket (fényképezőgépeket, MP3-lejátszókat, mobiltelefonokat), ha a hordozható számítógép tulajdonosa kikapcsolja gépét.

A mindent tudó
Üzleti felhasználásra tervezte Satellite Pro laptopjait a Toshiba, így itt – szerencsére – elmaradt a fekete zongoralakk bevonat. A klasszikus fekete-szürke kialakítás ugyan nem néz ki olyan elegánsan, mint a fenti modelleké, de a célnak tökéletesen megfelel. A 13,3, 15,4 és 17 colos LCD-vel szerelt masinák gyakorlatilag a fenti család másolatai, az üzleti kihívásoknak megfelelő módosításokkal. Ezekben a típusokban például már ujjlenyomat-olvasó is megtalálható, és természetesen Windows Vista Business operációs rendszerrel előre telepítettek (egy külön CD segítségével lehetőség nyílik a Windows XP-re való downgrade-re).Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom