Connect with us

technokrata

Laptopok Magyarországon

Laptop

Laptopok Magyarországon

Úgy nő itthon a notebookpiac, hogy nem nő.

38 százalékos növekedésről számolhatott be a Toshiba magyarországi notebook üzletágánál. A március végével zárult 2007-es üzleti év során 32 ezer notebookot értékesített a Toshiba Magyarországon, ami hozzávetőlegesen 9 százalékos piaci részesedést jelent – ezzel az eredménnyel a Toshiba a magyar notebook piacon számos kihívás mellett megőrizte ötödik pozícióját. Árbevétel tekintetében azonban hiába sikerült a korábbihoz képest jelentősen több hordozható számítógépet eladni, az átlagos eladási ár esésével 2007-ben éppen hogy csak meg tudta haladni a hazai értékesítés volumene a 2006-ost, számolt be Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe notebook üzletágának magyarországi értékesítési vezetője a tavalyi, felemás képről a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

„A Toshiba is érzi azon tendenciát, hogy a felhasználók szívesebben vásárolnak notebookot, mint asztali számítógépet.” – mondta Patonai – „Ebből az átrendeződésből következően a klasszikus notebook tulajdonságok – mint például a könnyű súly és hosszú akkumulátoros üzemidő – mellett számos új, speciális felhasználói igény is jelentkezik. Ezeket az igényeket egyre szélesedő termékkínálattal és személyre szabható megoldásokkal lehet kiszolgálni. A Toshiba notebook kínálatában a felhasználói igények legszélesebb spektrumát a népszerű Satellite család fedi le, amely termékcsalád jelentős része 2008. második negyedévében megújul.”

A notebook üzletág egyik legnagyobb kihívása a csökkenő árak mellett az árbevétel és a jövedelmezőség fenntartása és növelése. A 2008-as üzleti év egyik fontos célkitűzése a Toshiba számára a piaci részesedés növelése és a notebookgyártók között a negyedik pozíció megszerzése.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp