Connect with us

technokrata

AMD Game! – hogy egyszerűbb legyen játszani

Laptop

AMD Game! – hogy egyszerűbb legyen játszani

Az AMD egyszerre „int be” az Intelnek és a konzolgyártóknak is. Új PC-s szabvány van kibontakozóban.

Bejelentette „AMD Game!” kezdeményezését a második legnagyobb x86-os processzorfejlesztő és -gyártó vállalat. Ezzel azt kívánja elérni, hogy PC-s környezetben egy minimumkritériumot adhasson a felhasználók kezébe, amellyel elérhető, hogy a boltok polcairól levett játékokról egyértelműen meg lehessen határozni, hogy a felhasználó számítógépén akadásmentesen fut-e. Ezzel kvázi „konzolosítaná” a személyi számítógépeket az AMD, hiszen a Playstationöknél, Xboxoknál, Wiiknél minden vásárló biztos lehet benne, hogy a megvett játék probléma nélkül fog működni az otthoni konzolon.

Egyben alá is kíván vágni az Intelnek a chipgyártó: az AMD Game! kezdeményezéssel arra hívja fel a laikusok figyelmét, amiről a jól tájékozottak évek óta tudnak: az integrált grafikus megoldások ma nem kínálnak kellő számítási teljesítményt a megfelelő játékélményhez. Vagyis az AMD elsősorban nem a legmegszállottabbakat célozza meg új ipari standardjával, hanem az úgynevezett mainstream PC játékosokat, vagyis azokat, akik csak hobbiból ülnek a számítógép mellé játszani. Tovább szűkíti a kört, hogy egyelőre csak az asztali masinákra dolgozott ki kritériumokat a vállalat, a notebookokra vonatkozó meghatározások csak később kerülnek tisztázásra.

Mekkora szükség van az AMD Game!-re? Nagy. Érzékletes választ ad az eddigi támogatók listája: tucatnyi márkanév csatlakozott már a kezdeményezéshez, ideértve például az Acert, az Alienware-t, a Microsoftot és a Logitech-et. Ráadásul ezzel a lépéssel végre széles kör előtt tisztázza a vállalat, hogy mi értelme is volt az Ati felvásárlásának – az AMD az egyetlen olyan vállalat ma a PC-piacon, amely egyszerre kínál CPU-t és GPU-t, vagyis elméletileg jó pozícióban van ahhoz, hogy mintegy konzolszerűen „mindent egybe PC” termékekkel jelenjen meg a piacon. Azon a piacon, amelynek tavaly több mint negyedmilliárdos rajongói tábora volt, és amelynek szoftveres bevétele idén megközelíti a 10 milliárd dolláros értéket (csak PC-ről beszélünk).

AMD Game! minimum követelmények
– Athlon X2 5600+ processzor
– Ati Radeon HD 3650 grafikus kártya
– AMD 770 vagy Nvidia Nforce 500 chipkészlet

AMD Game! Ultra minimum követelmények
– Phenom X4 9650 processzor
– Ati Radeon HD 3870 grafikus vezérlő
– AMD 770 chipkészletSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom