Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD Game! – hogy egyszerűbb legyen játszani

Laptop

AMD Game! – hogy egyszerűbb legyen játszani

Az AMD egyszerre „int be” az Intelnek és a konzolgyártóknak is. Új PC-s szabvány van kibontakozóban.

Bejelentette „AMD Game!” kezdeményezését a második legnagyobb x86-os processzorfejlesztő és -gyártó vállalat. Ezzel azt kívánja elérni, hogy PC-s környezetben egy minimumkritériumot adhasson a felhasználók kezébe, amellyel elérhető, hogy a boltok polcairól levett játékokról egyértelműen meg lehessen határozni, hogy a felhasználó számítógépén akadásmentesen fut-e. Ezzel kvázi „konzolosítaná” a személyi számítógépeket az AMD, hiszen a Playstationöknél, Xboxoknál, Wiiknél minden vásárló biztos lehet benne, hogy a megvett játék probléma nélkül fog működni az otthoni konzolon.

Egyben alá is kíván vágni az Intelnek a chipgyártó: az AMD Game! kezdeményezéssel arra hívja fel a laikusok figyelmét, amiről a jól tájékozottak évek óta tudnak: az integrált grafikus megoldások ma nem kínálnak kellő számítási teljesítményt a megfelelő játékélményhez. Vagyis az AMD elsősorban nem a legmegszállottabbakat célozza meg új ipari standardjával, hanem az úgynevezett mainstream PC játékosokat, vagyis azokat, akik csak hobbiból ülnek a számítógép mellé játszani. Tovább szűkíti a kört, hogy egyelőre csak az asztali masinákra dolgozott ki kritériumokat a vállalat, a notebookokra vonatkozó meghatározások csak később kerülnek tisztázásra.

Mekkora szükség van az AMD Game!-re? Nagy. Érzékletes választ ad az eddigi támogatók listája: tucatnyi márkanév csatlakozott már a kezdeményezéshez, ideértve például az Acert, az Alienware-t, a Microsoftot és a Logitech-et. Ráadásul ezzel a lépéssel végre széles kör előtt tisztázza a vállalat, hogy mi értelme is volt az Ati felvásárlásának – az AMD az egyetlen olyan vállalat ma a PC-piacon, amely egyszerre kínál CPU-t és GPU-t, vagyis elméletileg jó pozícióban van ahhoz, hogy mintegy konzolszerűen „mindent egybe PC” termékekkel jelenjen meg a piacon. Azon a piacon, amelynek tavaly több mint negyedmilliárdos rajongói tábora volt, és amelynek szoftveres bevétele idén megközelíti a 10 milliárd dolláros értéket (csak PC-ről beszélünk).

AMD Game! minimum követelmények
– Athlon X2 5600+ processzor
– Ati Radeon HD 3650 grafikus kártya
– AMD 770 vagy Nvidia Nforce 500 chipkészlet

AMD Game! Ultra minimum követelmények
– Phenom X4 9650 processzor
– Ati Radeon HD 3870 grafikus vezérlő
– AMD 770 chipkészlet



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés