Connect with us

Problémák a Windows XP SP3-mal

Laptop

Problémák a Windows XP SP3-mal

A javítócsomag nem szereti az AMD-s PC-ket.

Nem sokkal a harmadik javítócsomag (angol változat, magyar változat) megjelenése után kiderült, hogy az SP3 bizonyos esetekben különböző problémákat okoz. A jelenség tömeges felzúdulást váltott ki a felhasználókból, akik aztán a Microsoft support site-jain és tematikus blogokban szidták azt, aki éppen eszükbe jutott. Volt, akinél a telepítést követő újraindítás során be sem töltődött az operációs rendszer, csak a Windows logo jelent meg, majd újraindult a számítógép. Másoknál a „safe mode” indítása okozott gondot.

A probléma gyökerét végül Jesper Johansson fedte fel – az a Johansson, aki korábban a Microsoftnál dolgozott biztonságpolitikai programmenedzserként. A férfi jelenleg köztiszteletben álló bloggerként ismert a témával foglalkozók számára, és habár korábbi redmondi posztját otthagyta, még mindig igen aktív érdeklődést mutat a Bill Gates alapította amerikai cég szoftverei iránt. Ennek a figyelemnek köszönhetően jött rá, hogy mi okozza a problémákat.

Mint kiderült, csak azok a számítógépek érintettek, amelyeket a Hewlett-Packard értékesített, és AMD processzorokra alapulnak. „Az a probléma a HP-vel, hogy telepítéskor – ahogyan számos másik OEM is – ugyanazt az image-et alkalmazták az AMD-s PC-knél, mint az inteles komputereknél. Emiatt mindkét konfiguráción ugyanaz az intelppm.sys driver került telepítésre és futtatásra. Ez a meghajtóprogram az Intel-alapú számítógépek erőforrás-menedzsmentjének működését biztosítja; de az Advanced Micro Devices CPU-khoz létezik egy másik driver, az amdk8.sys.”

Johansson igen részletesen foglalkozik blogján a témával, az érintettek számára érdemes az alábbi linkre kattintva beleolvasni leírásába.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom