Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft behódolt a Blu-ray előtt

Laptop

A Microsoft behódolt a Blu-ray előtt

Habár korábban a nagy rivális HD DVD-t támogatta Redmond, végül beadta a derekát.

Annak ellenére, hogy korábban a Microsoft – már a HD DVD bukásának ismerté válása után – elzárkózott a Sony formátumának támogatásától, nemrég mégis fordult a kocka (vagy ha úgy jobban tetszik, gyoztek az üzleti érdekek). Redmond ugyanis áldását adta arra, hogy legújabb konzoljához az e téren nagy riválisnak számító japán vállalat licencére épülo meghajtó készülhessen. Legalábbis a jól értesültek szerint: az Asustek Computer egyik leányvállalata nemrég ilsen irányú rendelést fogadott el az amerikai óriásvállalattól.

Mint kiderült, a Pegatron Technology megbízást kapott Redmondtól olyan Xbox 360 konzolok összeszerelésére, melyekben már Blu-ray Disc (BD)-ROM meghajtó dolgozik. A távol-keleti Digitimes értesülései szerint az elso, ezzel a drive-val szerelt játékgépek még idén, a harmadik negyedévben jelennek meg a piacokon.

Idoközben rekord olcsóvá váltak a konzolhoz készített külso HD DVD-meghajtók: Írországban 10 euróért próbálnak megszabadulni a rajtuk ragadt készletektol a forgalmazók. Nem csoda, hogy ilyen alacsony az ár, hiszen HD DVD korong (akár filmes, akár játék) már nem jelenik meg hozzá – csak a lassan már elfekvonek számító bolti készletekbol szemezgethet az, aki volt olyan balszerencsés, hogy emellett a formátum mellett tette le a voksát. Vagyis tulajdonképpen semmire sem használható – ugyan képes olvasni a DVD-ket a meghajtó, de az Xbox 360 beépített drive-ja szintén rendelkezik ezzel a funkcióval.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés