Connect with us

technokrata

Lassú is, ronda is – a Futuremark új 3D-s tesztje, bemutatóvideóval

Laptop

Lassú is, ronda is – a Futuremark új 3D-s tesztje, bemutatóvideóval

Egyszer mindenki lefuttathatja. Egyszer…

A Futuremark már hosszú-hosszú évek óta ismert számítógépeink háromdimenziós teljesítményének teszteléséről. Az ő kezük munkáját dicséri a 3DMarkok sora – utolsó ilyen szoftverük még 2006 körül jelent meg. A Windows Vista (és így a DirectX 10) debütálásával azonban, ha lassan is, de kezdett átállni a PC-s társadalom a Windows XP-ről. Nemrég pedig beérett a fejlesztőmunka, amit a futuremarkos fiúk az új benchmark szoftverbe fektettek – azt mondhatnánk, bár ne tették volna…

A 3DMark Vantage névre keresztelt alkalmazás tulajdonképpen ugyanazt a feladatot tölti be, amit a korábbi 3DMarkok, csak ezúttal tisztán DirectX 10-es környezetben méri a teljesítményt. Ebből következően kizárólag Windows Vista alatt lehet használni a programot – egyszer, ugyanis a Futuremark a nem fizetős változatot (Basic Trial Edition) mindössze ennyiszer engedélyezi futtatni. Az alap verzió egyébként 7 dollárért, az összes tetsztet futtatni képes kiadás 20 dollárért vehető be. Kereskedelmi változat is létezik, potom 500 dollárért.

És hogy miért írtuk fentebb, hogy bár ne fejlesztették volna ki a szoftvert? Nos, az egy dolog, hogy a legbikább PC-ken is alig néhány FPS-t tud kipréselni magából – megszokhattuk, hogy az új Futuremark benchmarkok bődületesen gyatrán futnak a program megjelenésekor csúcskategóriásnak tartott számítógépeken. Ám emellett a látványvilág (talán a víztől eltekintve) az ezredforduló utáni éveket idézi; mit szépítsük, ronda lett. Akit az alacsonyfelbontású Youtube videó nem győzött meg, és szeretné kipróbálni, az alábbi linken megteheti – mi szóltunk…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom