Connect with us

technokrata

GTA IV – idő előtt kiszivárgott (videóval)

Laptop

GTA IV – idő előtt kiszivárgott (videóval)

Az egyik legjobban várt játék hivatalosan ma jelenik meg – nem hivatalosan pedig már napok óta elérhető…

Ma éjfélkor (vagyis április 29-én, 0 óra 0 perckor) kezdik meg az Xbox 360 konzolokra fejlesztett Grand Theft Auto negyediknek számozott (valójában hetedik) részének forgalmazását. A játék minden korábbi rekordot készül megdönteni: több rajongót fognak vele szerezni a fejlesztők, mint valaha. A Rockstar ehhez jelentős változtatásokat eszközölt a San Andreas részhez képest: a bejárható játékterület ugyan valamivel kisebb lett (most „csak” New Yorkra „szorítkozik”), ám jóval élethűbb mozgásokat, fizikát kaptunk cserébe. Változatos (lineáris és nemlineáris) történetvezetés, jobb többjátékos mód, valószerűbb szex jelenetek – csak néhány az új GTA jellemzői közül.

Nem véletlen, hogy a kiskereskedők szinte meg lettek fenyegetve: ha idő előtt megkezdik a szoftver árusítását, komoly bajban találják magukat. Valahogyan azonban mégis kiszivárgott egy példány, amely végül az Icon nevű crackercsapat kezei között végezte. A védelmétől megfosztott program így egy 6,3 GB-os képfile formájában meg is kezdte keringését a Bittorrent file-csere oldalak révén. Mivel a letölthető állomány első változata a PAL verzióból készült, ezért a forrása valószínűleg vagy brit, vagy ausztrál (nem sokkal később felbukkant az NTSC változat is – természetesen szintén a P2P hálózatokon). A crackerek jótanácsa szerint érdemes tartózkodni az Xbox Live-hoz való csatlakozáshoz a játék használata során, különben könnyen bajba találhatja magát az illegális példányt futtató Xbox tulajdonos.

Nem sokkal a kiszivárgást követően ellepték az Internet videomegosztó szolgáltatásait a játékból készített (video)felvételek. Ezek egyike alant látható, akit érdekel a kelet-európai bevándorló new yorki kalandjai, vessen egy pillantást az újdonságokat felvonultató bemutatóra.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek