Connect with us

technokrata

Notebook 80 ezerért

Laptop

Notebook 80 ezerért

Megkezdődik az Eee PC hivatalos magyarországi fogalmazása; bejelentették a 10 colos változatot.

A notebookok mellett új irányt jelentő, hordozható, elérhető árú és elsősorban az internetes kommunikációra kihegyezett számítógépek a nemzetközi sajtóban már új kategórianevet is kaptak: ők lettek a netbookok. Az elsősorban gyermekeknek szánt gépek eredetileg Linux operációs rendszerrel és az ASUS saját fejlesztésű grafikus kezelőfelületével jelentek meg, ami az Eee PC pozícionálásában is hangsúlyozott Internet, Work, Learn és Play (Internet, Munka, Tanulás és Játék) fülekbe rendezte a funkciókat. A felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve az ASUS a CeBIT-en bejelentette, hogy az Eee PC ezentúl Windows operációs rendszerrel is elérhető lesz.

A 7 hüvelykes kijelzővel, 2 illetve 4 GB SSD háttértárral, Wi-Fi-jal és webkamerával felszerelt fehér Eee PC 701-ből 2007-ben mindössze 3 hónap alatt 300 000, 2008 első negyedévében pedig további 700 000 talált gazdára. Az eladási mennyiség 2008 végéig a tervek szerint eléri az 5 millió darabot. A teljesen lokalizált, magyarországi garanciával rendelkező Eee PC-k május elejétől lesznek elérhetőek – korlátozott darabszámban. A gyártó ígérete szerint ezt követően az ellátás folyamatos lesz. Az első magyarországi modellek a 701-es, azaz 7 hüvelykes kijelzővel szerelt változatok lesznek, és lesz közöttük magyar nyelvű Linux és Windows operációs rendszerrel szerelt is – természetesen magyar billentyűzettel. A színekből az összes elérhető lesz: fehér, fekete, rózsaszín, zöld és kék.

Az Eee PC-kre az ASUS két év lokális garanciát vállal, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a garanciális szolgáltatás abban az országban vehető igénybe, amelyikben az ASUS az Eee PC-t eredetileg a disztribútornak leszállította. Az Eee PC-k ajánlott bruttó végfelhasználói ára 79 900 Ft.

Külföldön
Jerry Shen, a vállalat vezérigazgatója közben nemzetközi szinten, a 8,9 colos, Eee PC 900-as modell tajvani bemutatkozóján bejelentette, hogy még idén lesz 10 colos képátlójú változat is belőle – ez lesz ebben a kategóriában a legnagyobb. Shen szerint ennél méretesebb LCD-vel már nem lenne értelme a kategóriának, tehát 10 colos Eee PC-nél nagyobbra már nem lehet számítani. Az Intel Atom processzorával (melyről nemrég kiderült, hogy talán nem is szerepel majd olyan fényesen, mint vártuk) szerelt változatok pedig júniusban jelennek majd meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle