Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elveszhetnek adataink az Nvidia hibájából

Laptop

Elveszhetnek adataink az Nvidia hibájából

Aki sokra vágyik, hamar érzékeny veszteségeket szenvedhet.

Nemrég jelentette be a grafikus processzorokat fejlesztő és gyártó vállalat, hogy legújabb chipkészlete kapcsán hibás működést tapasztalhatnak a felhasználók. A cég állítása szerint akkor fordulhat elő ez a jelenség az Nvidia Nforce 790i chipkészletű alaplapoknál, ha a felhasználó túlhajtja a processzorbusz és a rendszermemória órajelét.

Az X-bit labs közlése szerint a fent említett chipsetek túlhúzásakor (overclock) adathibák léphetnek fel a merevlemezen. Ez oda vezethet, hogy akár adatot is veszthetünk a konfigurációban helyt álló winchesterekről. Az erről szóló jelentések létét elismerte a vállalat, és azt nyilatkozta nemrég, hogy mérnökeik már vizsgálják az eseteket, és amint több információjuk lesz a jelenségről, tájékoztatják az érintetteket.

Kicsit álszent a vállalat, amikor a fentieket állítja, mert felhasználók egy csoportja szerint hasonló jelenség volt tapasztalható a korábbi nvidiás chipkészletek korai alkalmazóinál is. Korábban is megesett már, hogy adatvesztést voltak kénytelenek elkönyvelni a felhasználók – ennek ellenére a minap tett bejelentés az első olyan alkalom, amikor hivatalosan is foglalkoznak a gyártók a problémával.

Nvidia Nforce 790i Ultra SLI
A chipkészlet Intel Core 2 processzorokat támogat, akár 1600 MHz-es FSB-vel rendelkező példányok kezelésére is képes. DDR3 SDRAM modulokat pedig akár 2000 MHz-es órajelen is meg tud hajtani, vagyis akár tuningbarátnak is mondhatnánk a lapkát – ha nem létezne a fenti jelenség. Emellett három darab PCI Express 2.0 x16 slotja révén három utas SLI konfigurációt is ki lehet alakítani az ilyen alaplapokon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés