Connect with us

technokrata

Elveszhetnek adataink az Nvidia hibájából

Laptop

Elveszhetnek adataink az Nvidia hibájából

Aki sokra vágyik, hamar érzékeny veszteségeket szenvedhet.

Nemrég jelentette be a grafikus processzorokat fejlesztő és gyártó vállalat, hogy legújabb chipkészlete kapcsán hibás működést tapasztalhatnak a felhasználók. A cég állítása szerint akkor fordulhat elő ez a jelenség az Nvidia Nforce 790i chipkészletű alaplapoknál, ha a felhasználó túlhajtja a processzorbusz és a rendszermemória órajelét.

Az X-bit labs közlése szerint a fent említett chipsetek túlhúzásakor (overclock) adathibák léphetnek fel a merevlemezen. Ez oda vezethet, hogy akár adatot is veszthetünk a konfigurációban helyt álló winchesterekről. Az erről szóló jelentések létét elismerte a vállalat, és azt nyilatkozta nemrég, hogy mérnökeik már vizsgálják az eseteket, és amint több információjuk lesz a jelenségről, tájékoztatják az érintetteket.

Kicsit álszent a vállalat, amikor a fentieket állítja, mert felhasználók egy csoportja szerint hasonló jelenség volt tapasztalható a korábbi nvidiás chipkészletek korai alkalmazóinál is. Korábban is megesett már, hogy adatvesztést voltak kénytelenek elkönyvelni a felhasználók – ennek ellenére a minap tett bejelentés az első olyan alkalom, amikor hivatalosan is foglalkoznak a gyártók a problémával.

Nvidia Nforce 790i Ultra SLI
A chipkészlet Intel Core 2 processzorokat támogat, akár 1600 MHz-es FSB-vel rendelkező példányok kezelésére is képes. DDR3 SDRAM modulokat pedig akár 2000 MHz-es órajelen is meg tud hajtani, vagyis akár tuningbarátnak is mondhatnánk a lapkát – ha nem létezne a fenti jelenség. Emellett három darab PCI Express 2.0 x16 slotja révén három utas SLI konfigurációt is ki lehet alakítani az ilyen alaplapokon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek