Connect with us

technokrata

Laptop

Winzip 11.2

Számos újdonsággal bővült a népszerű tömörítőprogram – már kipróbálható, mit tud a legújabb változat.

Két nagy archívumkezelő szoftver verseng a felhasználók kegyeiért e téren – az egyik a WinRAR, a másik pedig a WinZip. Most ez utóbbival foglalkozunk itt, a Terminal hasábjain, aminek apropóját az adta, hogy megjelent a szoftver legújabb, 11.2-es változata (letöltés itt).

Mire képes az alkalmazás? Természetesen file-ok, komplett könyvtárak vagy akár drive-nyi adatok betömörítésére illetve kicsomagolására. Igaz, ezt már évek óta tudja a program, ám az új, tizenegyedik generációt felvértezték néhány olyan képességgel, amit egy modernkori tömörítő szoftvertől el lehet várni. Ilyen például a tömörített állományban található digitális képek előnézeti képek révén való kezelése – anélkül vizsgálhatjuk meg fotóinkat, hogy ahhoz ki kellene csomagolni őket. A Professional változat beépített képnézőt is tartalmaz.

Megjelent a Job funkció, melynek révén automatizált tömörítési feladatok hozhatók létre. Sőt, maga a tömörítés is fejlődött: nem egyféle algoritmust használ a WinZip, hanem az adott file-típushoz leginkább megfelelőt. Ennek köszönhetően optimális méretű, a lehető legjobban betömörített archívumot kapunk. A Professional változat emellett képes FTP-s feltöltésre, illetve közvetlen CD/DVD-írásra is.

További funkciók
– továbbfejlesztett hangfile-tömörítés (WAV)
– RAR, LHA, LZH, BZ2 állományok kezelése
– parancssoros működés támogatása
– rugalmas felület, klasszikus vagy varázslóval támogatott nézet
– 128/356 bites AES titkosítás
– nagyméretű ZIP-állományok kezelése
– önkicsomagoló archívumok készítése
– e-mailküldés támogatása
– Unicode-os file-nevek használatának lehetősége

A szoftver legfrissebb, 11.2 Build 8094-es változata letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek