Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymásnak estek a nagy hardvercégek

Laptop

Egymásnak estek a nagy hardvercégek

Miután az IBM beperelte az Asus-t, az visszaperelte a Kék Óriást.

Először tavaly decemberben, aztán idén januárban írtunk arról, hogy a világ egyik legnagyobb cége, az International Business Machine beperelte a tajvani Asus-t, arra hivatkozva, hogy ez utóbbi a Kék Óriás engedélye nélkül használja fel annak három szabadalmát is az általa készített számítógépekben. Tulajdonképpen egy korábbi szabadalmi megállapodás (illetve annak megszűnése) áll a háttérben: 2004 decemberében lett vége annak az együttműködésnek, amit addig a két cég folytatott. A tajvani vállalat azonban továbbra is használta az IBM licenceit – és ezt nehezményezte az utóbbi.

Az Asus szerint azonban semmilyen szellemijog-sértést nem követtek el, ezért a Kék Óriás jogi lépésére válaszul a minap viszontperelték az amerikai céget. Egy internetes tárolási technika és egy szervertechnológia okán indítottak eljárást az IBM ellen, tájékoztatta szűkszavúan nemrég az Asus egyik szóvivője a médiát, ám további részleteket nem közölt az esettel kapcsolatban.

Táp és ventilátor…
Az IBM azt állítja, hogy az Asustek három szabadalmát használja engedély nélkül. Az első (5.008.829-es számú amerikai szabadalom) a PC-k tápegységeivel kapcsolatos, míg a második (5.249.741-es szabadalom) a számítógépekben használt ventilátorok automatikus szabályozására vonatkozik. Végezetül pedig a Kék Óriás szerint a távol-keleti vállalat azt a módszert (5.371.852-es szabadalom) is engedély nélkül használja, melynek köszönhetően egy hálózaton egyedülálló hostként jelenhetnek meg fürtözött számítógépek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés