Connect with us

Hirdetés

technokrata

Majd´ 1,5 milliárd dolláros büntetés a Microsoftnak

Laptop

Majd´ 1,5 milliárd dolláros büntetés a Microsoftnak

Európa megregulázza Redmondot.

Anno, még 2004-ben emelték fel a szavukat az európai honatyák a Microsoft monopolisztikus üzleti magatartása miatt. Négy éve döntést is hoztak, miszerint az amerikai óriáscégnek változtatnia kell üzletpolitikáján, vagy komoly büntetésre számíthat. Az eltelt közel fél évtized alatt azonban nem teljesült teljes mértékben az Európa Tanács ebben az ügyben tett előírása, így újabb tárgyalások után az öreg kontinens vezetői úgy döntöttek, itt az idő megbüntetni a Microsoftot.

Ennek következménye az a 899 millió eurós (1,35 milliárd dolláros) számla, amit a minap benyújtottak Redmondnak. Az ET úgy találta ugyanis, hogy a Microsoft – annak ellenére, hogy nemrég bejelentette, egyes kódrészleteit nyílttá teszi – még mindig nem adja át az összes lényeges, kompatibilitással kapcsolatos információt riválisainak; ezzel pedig veszélyezteti a szabad versenyt.

Nem az első eset, hogy fizetnie kell a Bill Gates alapította cégnek: 2006-ban már 357 millió dollárra elkaszálta az EU a Microsoftot, hasonló ügyből kifolyólag. Érdekesség, hogy az amerikai vállalat az egyetlen az Unió (illetve elődszervezeteinek) elmúlt 50 éve során a Microsoft volt az az egyetlen gazdálkodó szervezet, amelyet pénzbírságra kellett büntetni, az antitröszt rendelkezések nem teljesítése miatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés