Connect with us

Hirdetés

technokrata

Multi-Touch: többujjas követőrendszer az új Apple laptopokban

Laptop

Multi-Touch: többujjas követőrendszer az új Apple laptopokban

Akár 50%-kal több ujjunkat használhatjuk.

Az új MacBook Pro a legújabb, akár 2,6 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorokat tartalmazza. Maximális kiépítettség esetén 4 GB 667 MHz-es DDR2 SDRAM tárral és 300 GB-os merevlemezzel rendelkezik; emellett 512 MB dedikált grafikus tárral felfegyverzett GeForce 8600M GT grafikus vezérlovel látták el. Az új MacBook Pro modellek Multi-Touch ujjkövetoje lehetové teszi anyagok, objektumok mozgatását, pörgetését, elforgatását, nagyítását-kicsinyítését egyszeru két- (vagy három)ujjas gesztusokkal. Új, hátulról megvilágított billentyuzettel vannak felszerelve, így kényelmesen használhatók akár rosszul megvilágított helyeken, mutermekben, repülogépen, konferencia teremben is. Az önmuködo háttérfény-érzékelo szenzor segít a képernyo és a billentyuzet megvilágítását optimális értéken tartani.

A 13”-es fényes szélesvásznú képernyovel épített új MacBook modellek három alapkonfigurációban kaphatók – fehér színben 2,1 vagy 2,4 GHz-es processzorral, 120 vagy 160 GB-os merevlemezzel, valamint fekete színben, 2,4 GHz-es processzorral és 250 GB-os merevlemezzel. Az új 2,4 GB-os modell már alapkiépítésben 2 GB RAM tárral van felszerelve, amely 4 GB-ig bovítheto.

Minden MacBook és MacBook Pro számítógép beépített iSight kamerát tartalmaz, melynek segítségével bárhonnan lehet videó konferenciát kialakítani. A MagSafe tápegység-csatlakozó mágneses elven muködik, így önmuködoen szétkapcsol, ha a kábelt valami megrántja, így védi a számítógépet a leeséstol. A legújabb elozetes 802.11n szabványnak megfelelo vezeték-nélküli illeszto mellett az új mobil modellek még 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet illesztot, analóg és digitális hang be- és kimenetet, USB 2.0 és FireWire kapukat, valamint beépített SuperDrive meghajtót tartalmaznak.

Minden Mac számítógép, így az új mobil MacBook és MacBook Pro modellek is elore telepítve tartalmazzák az Apple digitális-életstílus szoftverét, az iLife ´08 csomagot, mely az iPhoto, iTunes, GarageBand, iMovie, iDVD és iWeb programok legújabb változatait gyujti egyetlen integrált csomagba. Emellett természetesen a Mac OS X operációs rendszer legújabb 10.5 „Leopard” változatát is, mely egyebek között teljesen újraírt Finder programot tartalmaz, QuickLook és Spaces szolgáltatásokkal. A Leopard operációs rendszer ráadásul a Mail és iChat programok továbbfejlesztett, új változatait is tartalmazza, valamint támogatja az Apple új Time Machine biztonsági adatmento szolgáltatását is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés