Connect with us

technokrata

Már megint kigyulladt egy laptop

Laptop

Már megint kigyulladt egy laptop

Ezúttal az LG noteszgépében megbúvó akkumulátor volt hibás.

Múlt hét pénteken jelentette be az LG Electronics, hogy leállította egyik legújabb notebook modelljének forgalmazását. Az ok nem más, mint a hibásnak vélt energiaforrás: az LG szerint defektes akkumulátorok kerülhettek a szériába.

És hogy honnan veszi ezt a vállalat? Nos, ismét egy látványos jelenség szolgáltatott példát arra, hogy még van hova fejleszteni az energiaellátás biztonságát. A múlt héten ugyanis egy Xnote Z1-AE007 típusú noteszgép akkumulátora Szöulban kigyulladt. Szerencsére tulajdonosa – egy érettségi előtt álló diák – gyorsan észrevette a történteket, így komolyabb anyagi kárt nem okozott környezetében a kémiai égés.

Egyelőre nem tervez termékvisszahívást az LG; a vállalat szóvivője szerint a probléma kapcsán konzultálni kell az akkumulátorgyártóval (LG Chem Ltd.), és amíg ez a tárgyalás le nem zajlik, elegendő az értékesítés leállítása. Ha ugyanis kiderül, hogy egyedi esetről van szó, nem pedig hibás sorozatú akkumulátorokról, akkor egy idő előtt megkezdett visszahívási akció sokba kerülne az LG-nek – pénzben és presztízsben is.

Habár még a februárnak sincs vége, nem ez az első idei eset az LG háza táján. A hónap elején már kénytelen volt a vállalat a számára akkumulátorokat biztosító LG Chemmel közösen egy biztonsági vizsgálatot lefolytatni, mivel egyik termékük szinte tulajdonosa, egy újságíró kezei között robbant szét. Akkor a cégek arra a megállapításra jutottak, hogy a történtek különálló esetként kezelendők, és olyan extrém tényezők váltották ki, mint a magas hőmérséklet és fizikai behatás; nem pedig gyártási hibáról van szó.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin