Connect with us

technokrata

Hatmagos processzorok az Inteltől

Laptop

Hatmagos processzorok az Inteltől

Három kétmagos egyben vagy egy hatmagos?

Az év második felében dobhatja piacra hatmagos CPU-it az Intel, állítja több médiajelentés is. Ha igaznak bizonyulnak ezek a riportok, akkor az nagy terhet rakhat az AMD vállára. A kisebbik gyártó ugyanis nem tudott éppen kirobbanó sikert aratni Phenom lapkáival, és a TLB-bugtól mentes processzorok özönét pont a tavasz végi, nyár eleji időszakra ígérte. Így ezeknek a lapkáknak nem lenne sok idejük, hogy a legújabb, Penryn magos Core 2 Duo-val nagyjából egy szintű teljesítményt hozzák – az új Intel CPU-k hamar lenyomnák őket teljesítményben.

A PC Watch és a Virtualization Journal website-ok beszámolói szerint az Intel 2008 második felében jelentkezne a piacon hatmagos Intel Xeon MP processzorokkal. A Dunnington kódnéven emlegetett lapkákról egyelőre bizonytalan információk láttak napvilágot. Van, ahol a vélekedés uralkodik, hogy ezek tulajdonképpen úgy jönnek létre, hogy a vállalat három darab kétmagos processzort tokoz egybe. Más információforrások szerint azonban a Dunnington hat magja egyetlen szilíciumszeleten kerül kialakításra, és emellé még 16 MB-nyi másodszintű gyorsítótár is jut.

Elméletileg, a fentiekből következtetve annak is van esélye, hogy a hatmagos processzorok nem csak a szerverek, hanem az asztali számítógépek számára is elérhetővé váljanak az idei évben. Ezzel kapcsolatban azonban az Intel egyelőre hallgat, olvasható az Xbit Labs website-ján.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Samsung Galaxy A

Kütyük

A Samsung Galaxy A sorozatból mindenki tud választani

2019. december 15. vasárnap
fibaro

Smart home

Élet egy okos házban – Fibaro beszámoló

2019. december 14. szombat
iPhone 11

Kütyük

Az iPhone 11 kasszasiker

2019. december 14. szombat
Mido

SmartWatch

75 éves kollekció előtt tiszteleg a Mido

2019. december 14. szombat
Huawei nova 5T

Dotkom