Connect with us

technokrata

Nyolc processzormag egyetlen PC-ben

Laptop

Nyolc processzormag egyetlen PC-ben

Intel: eddig sosem látott teljesítmény az asztali számítógépekben.

Azoknak, akik a négy magnál és egy grafikai kártyánál nagyobb teljesítményre vágynak, az Intel a héten bemutatta az Intel Dual Socket Extreme asztali platformot. A korábban „Skulltrail” kódnevű asztali platform az egyik első, amely két négymagos Intel-processzort is támogat, így megvalósulhat a nyolc magnyi teljesítmény. Az Intel Desktop Board D5400XS, két Intel Core 2 Extreme QX9775 processzorral adja az Intel Dual Socket Extreme asztali platform alapját. Emellett többszörös, párhuzamos grafikai kártyás megoldásokat is támogat, melyekhez mind Nvidia SLI, mind ATI Crossfire típusokat fel lehet használni. A nyolc mag teljesítmény ezen kívül kellő erőt biztosít a 3 dimenziós animációkhoz, a digitális audio-programokhoz és a HD videó-szerkesztőkhöz.

„A világszínvonalú játékok alkotói számára az idő a legfontosabb kincs.” – mondta Robert A. Duffy, az id Software programozási igazgatója – „A nyolc erőteljes Intel-mag egy gépben lehetővé teszi a csapatunknak, hogy rekordidő alatt alkossuk és teszteljük a legújabb játékokat. A nyolc mag kihasználásával és a generáló kód többszálú újraírásával láthattuk, amint az egyik legidőigényesebb folyamatunk, az általános 4 óra helyett 20 perc alatt véget ér. Ez hosszú távon azt jelenti, hogy gyorsabban tudunk jobb játékokat a piacra dobni.”

Mindegyik Intel Core 2 Extreme QX9775 processzor 12 megabájtos másodszintű gyorsítótárral, gyors, 1600 MHz-es rendszerbusszal és 3,2 GHz-es „négy maggal” érkezik. Az overclockerek nagy örömére a processzor buszsebességének fix szorzói (túlgyorsulási védelem) kiiktatásra kerültek. “Ez a két-processzoros platform a leggyorsabb asztali PC, amit valaha teszteltünk laborjainkban. A 3DMark06 CPU teszten 6481-es pontszámot ért el, míg a Cinebench 10-en 20.160-t, még az általános 3,2 GHz-es frekvencián működve is.” – mondta Shervin Kheradpir, az Intel teljesítmény-benchmarkingért felelős igazgatója.

Intel Game Demo verseny
Február 15-én az Intel bejelentette harmadik Intel Game Demo versenyét, a profik, amatőrök és diákok játékfejlesztéseinek legjavának bemutatására. A játékokat három kategóriában díjazzák: legjobb szálazott négymagos játék, legjobb „útközbeni” játék és a legjobb Intel integrált grafikus játék. A verseny összdíjazása meghaladja a 100.000 dollárt. Az összeg készpénzt, eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaz, köztük egy több mint 20.000 dollár értékű marketingtámogató csomagot, amely segítséget jelent a játékok sikerében.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin