Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi marad ki a következő Windows-ból?

Laptop

Mi marad ki a következő Windows-ból?

Még messze a megjelenés, de Redmond már nyirbálja a Windows 7-et?

A Windows Vista nagy felhajtással beharangozott tulajdonságai közül több nem készült el időre – hiába remélte a „nép”, hogy bemutatkozik az új file-rendszer, végül a Microsoft úgy döntött, hogy nem teszi az operációs rendszer részévé, megakadályozandó a további csúszást. Úgy tűnik, hogy hasonló trimmelés a Windows 7-nél is be fog következni, már ha hinni lehet a The Inquirer online IT-bulvárlap közlésének.

Nem minden logika nélküli az az „értesülés”, hogy a DirectX 11 nem lesz része a következő Windows-nak. Amint azt láthatjuk, a Windows XP-ről Vistára való váltás sem ment (sőt, nem megy) zökkenőmentesen – a DirectX 9-ről 10-re való átlépés komoly problémákat hozott felszínre. A kompatibilitási gondokat ugyan mostanra sikerült megszüntetni, de teljesítménybeli különbségek még mindig vannak. Az eltelt egy év alatt ugyan mind az AMD/Ati, mind az Nvidia kihozott új drivereket, de adott játékprogram adott hardveren még mindig nagyobb teljesítményre képes Windows XP alatt, mint Windows Vistán.

Természetesen hivatalos állásfoglalás nincsen a Microsoft részéről, így a fenti eszmefuttatás csak spekuláció jelenleg; de a Vistánál tapasztalt „funkció-nyírás” ismeretében nem kizárt, hogy végül hasonlóképpen jár majd a Windows 7 is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés