Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vista SP1 – crack és teljesítmény

Laptop

Vista SP1 – crack és teljesítmény

Újabb információk a Windows Vista első javítócsomagjáról.

Egy hete számoltunk be arról, hogy ugyan a hivatalos megjelenés ideje március elejére esik, a Microsoft operációs rendszerének első javítócsomagját már le lehet tölteni. Az ugyanis kiszivárgott, és a nagy P2P file-cserélő oldalak révén gyorsan el is terjedt a felhasználók között. Arról, hogy milyen újdonságokat hozott a csomag, bővebben itt.

Két kérdés tartja igazán lázban a felhasználókat – legalábbis azokat, akik nem átallják illegális forrásokból, engedély nélkül installálni az SP1-et. Az első az operációs rendszer „törhetőségére” vonatkozik természetesen. Redmondban ugyanis komolyan fogadkoztak, hogy a service pack 1 kiadásával megszüntetik a legáltalánosabban kihasznált kiskaput: azt a trükköt, amellyel az úgynevezett kipróbálási időszak (grace time period) korlátlan időre kiterjeszthető. Nos, az SP1 debütálásával szinte egy időben megjelent hozzá a crack is. A törést alkalmazva minden további kellemetlenség nélkül használható a javítócsomag, még akkor is, ha az operációs rendszer illegálisan fut a számítógépen. Hasonló a helyzet a BIOS hack esetében is.

Teljesítmény
Korábbi ismertetőnk szerint a Vista számos tekintetben fürgébbé vált az SP1 telepítése után, ám az első átfogó tesztek szerint bizony maradtak még hiányosságok. A legtöbb javulás driverekkel kapcsolatos, így ha a felhasználó ezeket folyamatosan frissítgette az elmúlt egy évben, akkor nagy előrelépést nem fog tapasztalni. Ellenben például a 2.0-s USB merevlemezekre való állománymásolás bizonyos esetekben jelentősen, akár 50 százalékkal is lelassulhat, állítja a Cnet egyik tesztelője. Ugyanakkor a belső winchesterről egy másik merevlemezre való, vagy a winchesteren belüli másolások gyorsabbak lettek – a kép tehát vegyes.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés