Connect with us

Hirdetés

technokrata

A merevlemez csupán kiegészítő

Laptop

A merevlemez csupán kiegészítő

A notebook, amelyben a negyed terabyte-os winchester már csak extra.

A Sony már a következő hónap elején esedékes CES-re készülve számolt be legújabb hordozható számítógépéről. A Vaio TZ érdekessége, hogy egyszerre tartalmaz SSD és HDD eszközöket. Értelemszerűen a 64 GB-os memóriaalapú háttértároló az operációs rendszer és a sokat mozgatott állományok számára áll rendelkezésre, míg a negyed terabyte-os kapacitást kínáló winchester az adatok tárolását szolgálja.

Habár a 250 GB nem tűnik soknak, tudni kell, hogy a Vaio TZ az úgynevezett ultraportable kategóriába tartozik, vagyis a kisméretű noteszgépek családjában mérkőzik meg riválisaival. Ez azt jelenti, hogy LCD-je mindössze 11,1 colos képátlójú; egy ekkora laptopban pedig a fenti tárkapacitás már igenis elismerésre méltónak számít. Ugyanakkor nem maradt hely az optikai drive-nak – a kétréteges DVD-k írására képes meghajtó csak külső csatlakoztatással „építhető” a rendszerbe.

Mit tartalmaz még a masina? Intel Centrino platformra alapul, vagyis egy Core 2 Duo processzor dolgozik benne – a chipgyártó egyik alacsony feszültségen üzemelő, 1,33 GHz-es órajelű példánya (U7700). Jár hozzá 2 GB-nyi operatív tár, ujjlenyomat-olvasó, EV-DO kártya – azt azonban nem tudni, hogy pontosan mikor is debütál a masina. A Sonystyle.com oldalon mindazonáltal már felvesznek előrendeléseket a termékre, márciusi szállítási határidővel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés