Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha elvesztek az adataink…

Laptop

Ha elvesztek az adataink…

Adathelyreállítás ingyenes szoftverrel.

Aki nem éppen a mai nappal kezdte a számítástechnikával való ismerkedést, biztosan átélte már azt a kétségbeesett helyzetet, amikor egy fontos adatot, file-okat véletlenül törölt ki a rendszerből. Szerencsére az otthoni felhasználók szinte mindegyike csak az operációs rendszer „virtuális törlését” használja, azaz az adatok valójában nem íródnak felül, csak a rájuk mutató bejegyzés szűnik meg az indexben. Van tehát remény arra, hogy visszaállítsuk az odalett állományokat – nem egy szoftvert fejlesztettek már kifejezetten erre a célra. Ezek a szoftverek azonban többnyire fizetős változatban férhetők hozzá.

Nem így a Recuva (letöltés itt), mely az angol recover szlengszerű írásmódjából kapta a nevét. Fejlesztői ingyenesen elérhetővé tették az alkalmazást – és habár még béta fázisban van, alapfunkcióját már képes ellátni. A véletlenszerűen letörölt, Recycle Binből kiürített file-okat vissza tudja hozni (ha még nem kerültek felülírásra); de digitális fényképeink visszaállítására is képes, ha azokat figyelmetlenségből töröltük le a memóriakártyáról (ugyanígy képes az MP3-lejátszók kezelésére is). Még azon állományok helyreállítására is van esély, melyeket szoftveres hibák, rendszerösszeomlások vagy vírusok távolítottak el a rendszerből.

Nagyon fontos tudni, hogy akkor van a legnagyobb esélye az eltűnt állomány előkerítésének, ha az eset észrevételét követően azonnal felfüggesztünk minden, az adott tárolóra történő adatírást. Tehát ha azonnal cselekszünk, amikor bekövetkezik a törlés, még szinte 100 százalék, hogy nem lesz gond a visszaállítással, de ha csak napok vagy hetek múlva vesszük észre a történteket, sokkal kisebb az esélye, hogy még nem került felülírásra az a tárterület, ahol a korábbi állomány „lakott”.

Változások
– biztonságos törlés (Secure Deletion) lehetőségének megjelenése (Windows 2000 és újabb operációs rendszerek alatt)
– állományok mentésének INI file-ba való lehetősége
– optimalizált hibalogolás
– a szétszórt állományok visszaszerzésének továbbfejlesztése
– teljesítménybeli fejlesztések
– kisebb, a kezelői felületet érintő változtatások, apróbb javítások

A szoftver 1.10.223-as változata letölthető Download adatbázisunkból.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés