Connect with us

technokrata

5-ször gyorsabb memóriák

Laptop

5-ször gyorsabb memóriák

Jelentős gyorsulás a memórialapú adattárolásban.

A Micron és az Intel bejelentette, hogy közös munkájuk eredményeként sikerült létrehozni egy olyan NAND flash memóriát, mely ötször nagyobb adatátviteli teljesítményt kínál a mai, tipikusnak mondható hasonló termékekkel szemben. Az IM Flash Technologies (a két vállalat közös leányvállalata) fejlesztette NAND chipek másodpercenként 200 megabyte-os olvasási sebességgel bírnak, míg írni 100 megabyte/s-mal tudnak.

Miben rejlik a nagyobb tempó titka? Egyrészt új specifikációt (ONFI 2.0) használnak, másrészt négyszintes kialakítással bírnak. Ezek együttesen magasabb órajelet tesznek lehetővé, ami nyilvánvaló előnyökkel van az adatátviteli sebességre. És hogy hol találkozhatunk velük? Hibrid merevlemezekben például, melyek kifejezetten digitális videokamerák számára készülnek.

A hibrid winchesterek előnye, hogy az adatot ugyan hagyományos módon, mágneses elven rögzítik, de a külvilág és az adathordozó tányérok között egy nagyméretű, flash memóriás tárhely is található, ami mind az információk írását, mind olvasását tudja gyorsítani. Emellett nagy előnye, hogy a ritkábban felpörgetett tányérok, mozgatott olvasófejek révén jelentős energia spórolható meg, vagyis csökken az eszköz fogyasztása.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda
P30 Pro

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett a legjobb kamerás okostelefon

2019. november 13. szerda

Dotkom