Connect with us

technokrata

Alig 20 perc alatt teleírható Blu-ray lemez

Laptop

Alig 20 perc alatt teleírható Blu-ray lemez

Nyomtathatú felületű, itthon is kapható BD-t dobott piacra a Verbatim.

A Verbatim új Blu-ray lemeze az anyavállalat, a Mitsubishi Kagaku Media (MKM) optikai lemez gyárában Mizushimában, Japánban készül. A Verbatim BD-R-hez használt felületnek köszönhetően „[..]a lemez teljes területen biztosítja a minőségi rögzítést, függetlenül az író sugár energiaingadozásától, vagy a lemez felületén található esetleges szennyeződésektől.” – jegyezte meg Torsten Leye, a Verbatim optikai ágazatának EUMEA marketing menedzsere.

A 4-szeres írási sebesség eléréséhez az MKM továbbfejlesztette az első generációs BD-R-ekhez kifejlesztett szabadalmát, a Metal Ablative Recording Layer (MABL) technológiát. „Úgy alakítottuk ki a lemezt, hogy az elég széles energiahatárt biztosítson a biztonságos rögzítés érdekében. Továbbá növeltük az MABL érzékenységét a nagyobb sebességű rögzítés elérése érdekében [..].” – mondta Leye. A lemez másik oldala, vagyis nyomtatható felülete pedig személyessé tehető feliratokkal és tetszés szerinti motívumokkal. A nyomtatási felület a lemez közepétől számítva 40 és 118 mm között van.

A Verbatim BD-R 4x lemez egyedi szabadalmú, keményborítású felülete védelmet biztosít a karcolások, ujjlenyomatok és szennyeződések ellen, amelyek a mindennapi használat során jelentkezhetnek. „Ez a védőfelület elengedhetetlen a BD lemez esetében, ugyanis a BD adatréteg közel helyezkedik el a lemez felszínéhez, és nem védi olyan műanyag réteg, mint a DVD lemezt.” – mondta a menedzser.

A nyomtatható felületű, 4-es sebességen 23 perc alatt teleírható Verbatim BD-R februárban kerül a szaküzletek polcaira és 3149 forintba kerül majd.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle