Connect with us

Hamarosan vége a Windows Vista kalózkodásnak?

Laptop

Hamarosan vége a Windows Vista kalózkodásnak?

Néhány hét, és megjelenik az operációs rendszerhez készített első javítócsomag.

Már majdnem véget ért a várakozás a Windows Vista első javítócsomagjára, állítják Microsoft-közeli források. A régóta várt SP1 az első negyedévben debütál, ami viszont inkább a most következő heteket jelenti, mintsem március végét. Ennél pontosabb időpont azonban nem ismert – így lehet akár holnap is a megjelenés, de előfordulhat, hogy csak három hét múlva kerül sor rá. Az biztos, hogy amikor eljön a jeles pillanat, a Terminal hasábjain beszámolunk róla.

Hogy ne teljen az idő tétlenséggel addig is, az utolsó, kipróbálható, de még nem végleges SP1 a napokban kikerült az Internetre. A múlt hét végén ugyanis Redmond bejelentette a Windows Vista SP1 RC Refresh 2 változat közzétételét, melyet azonban csak a bétatesztelők viszonylag szűk, 15 ezer fős csoportja kapott meg. Nem sokkal korábban, az RC Refresh 1 megjelenése után néhány nappal a Microsoft úgy döntött, hogy minden érdeklődő számára elérhetővé teszi; de annak egyelőre semmi jele, hogy hasonlóképp cselekedne a mostani változattal. Tulajdonképpen mindegy is – ha igazak a híresztelések, néhány hét múlva a végleges változatot tölthetjük le.

Betömködjük a réseket
A Service Pack 1 kiadásával két, a biztonsági funkciókat megkerülő trükköt is ellehetetlenít ígérete szerint Redmond. Az egyikkel azt az eljárást utánozták a kalózok, amely a nagyvállalatok számára teszi lehetővé az előaktivált Vista gépek használatát. A másik pedig az a trükk (volt?), melynek révén a próbaidőszakot tolták ki a végtelenbe (és tovább) a cseles, ám a szoftverért fizetni nem akaró internetezők. A próbaidőszak alatt ugyanis nem kell aktiválni az operációs rendszert, ugyanakkor annak minden funkciója bárminemű korlátozás nélkül elérhető.

Az új javítócsomagról bővebben itt.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom