Connect with us

Hirdetés

technokrata

Karib-tenger kalózai és digitális prototípusok

Laptop

Karib-tenger kalózai és digitális prototípusok

Nem is gondolnánk, milyen gyakran találkozunk az Autodesk fejlesztőeszközeinek eredményeivel. Például a mozibajárók többsége már nem egy, a céghez köthető élményt átélt.

Nemzetközi felmérések szerint a legjobban teljesítő gépipari vállalatok az Autodesk digitális prototípus-készítés technológiájával mindössze fele annyi fizikai prototípust készítenek, mint az iparági átlag, termékeiket 58 nappal hamarabb juttatják piacra, a prototípusok elkészítésére fordított költségeik pedig 48%-kal alacsonyabbak, továbbá sokkal innovatívabb megoldásokkal állnak elő, mint a piac többi szereplője. Mivel a vállalatok a tervezés korai fázisaiban elemezhetik termékeik energiafogyasztását, környezetre gyakorolt hatásait, így figyelemmel lehetnek a fenntarthatóságra is.

A gépipari vállalatok (járműgyártók, gépgyártók, műszergyártók) manapság egyre nagyobb nyomás alatt működnek. Megrendelőik kiváló minőséget várnak el alacsony áron, amely követelményekhez a gyártóknak alkalmazkodniuk kell az erős piaci verseny miatt. A minőség mellett a gyorsaság a siker másik kulcsfontosságú összetevője. Mivel a termék-bevezetési ciklusok időszaka egyre rövidebbé válik, kulcsfontosságú szerepet kapnak a tervezési folyamatok és a felhasznált szoftverek. Ez a folyamat a gépipari vállalkozások esetében hangsúlyosan jelenik meg, és közvetlen hatást gyakorol az üzleti sikerre.

Az egyik leghatékonyabb módja a fenti kihívások kezelésének a Digitális prototípus-készítés módszere, amely segítségével lehetővé válik a tervek, a kialakítás és a működés gyártás előtti ellenőrzése. A koncepcionális, gépészeti és elektromos adatokat is integráló teljes digitális prototípus segítségével digitálisan, valósághű módon szimulálható a termék, így – a rendszerint költséges – fizikai prototípus elkészítése nélkül értékelhető és optimalizálható a terv és a funkcionalitás.

„A Digitális prototípus-készítés technológiájának segítségével a tervezés folyamata könnyebbé, gyorsabbá, egyszerűbbé válik, valamint az elengedhetetlenül szükséges fizikai prototípusok száma is csökken. Mindezek kimutatható időbeli és anyagi megtakarítást jelentenek ügyfeleinknek” – mondta el Jan Ferjencik, az Autodesk regionális, gépipari megoldásokért felelős képviselője (Manufacturing Sales Execution manager), aki egyben elárulta, hogy a vállalat szoftvereivel készült termékeket nem csak a gépgyártás területén kell keresni. A cseh menedzser példának a Karib-tenger kalózai című filmet említette, mint az egyik olyan filmet, amelynek elkészítéséhez Autodesk szoftvereket is használtak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés