Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komplett számítógép 200 dollár alatt

Laptop

Komplett számítógép 200 dollár alatt

Átszámítva kevesebb mint 35 ezer forintba kerül.

Október óta második alkalommal lehet rekordáron beszerezni egy komplett, linuxos operációs rendszerrel felszerelt PC-t az Egyesült Államokban. A múlt hét végén kezdte meg a Mirus Innovations számítógépeinek árusítását a Sears.com, amely a Linspire OS-t használja. A 299 dolláros masinák 100 dolláros e-mailes rendelési kedvezménnyel rendelkeznek, így áruk 200 dollár alá esik.

Lássuk, mit kaphat a felhasználó ezért a pénzért! Inteles processzort, abból azonban csak a budget kategóriába eső Celeron 420-ast, amely 1,6 GHz-es órajellel rendelkezik. 1 GB-nyi memóriát és egy 80 GB-os tárkapacitást kínáló merevlemezt. DVD-ket ugyan nem, de CD-ket tud írni optikai meghajtója, illetve kezeli a memóriakártyák többségét is. Billentyűzet, hangszórók, egér és a Linspire által fejlesztett Freepsire 2.0 operációs rendszer teszi teljessé a képet. Monitor ugyan nem tartozik hozzá, viszont a CNR Basic Service használata igen. A Click ´n Run koncepció lényege, hogy a felhasználó egy webes adatbázisból azokat a szoftvereket választja ki, amelyekre szüksége van; csak párat kell kattintania, majd máris használhatja.

A San Diego-i Linspire és a szintén kaliforniai Mirus közös munkájának eredménye a számítógép, melyet az otthoni és üzleti felhasználók számára egyaránt ajánlanak, olcsó PC-s alternatívaként. A közös munka eredményeként a csomagolásából kihámozott masina azonnal használható – operációs rendszerét előre telepített állapotban kapja meg a vásárló. Ezen rögtön lehet MP3-akat hallgatni, Windows Media állományokat kezelni, de felvértezték Real Networks fejlesztette lejátszóval is. Java, Flash file-okkal is megbirkózik, és képes vezetékmentes hálózati kapcsolatok alkalmazására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés