Connect with us

technokrata

Kétmagos Celeronok, 2 GHz felett

Laptop

Kétmagos Celeronok, 2 GHz felett

Erősödik az Intel olcsó vonala is.

A kínai HKEPC oldal értesülései szerint az Intel a következő néhány hónap során komoly lépéseket tesz az olcsó PC-kbe szánt processzorok palettájának megújításának irányába. Az évek óta létező Celeron vonal, amely túlélt több névváltást is (igaz, az architektúra „folyamatosan” cserélődött ki, olyan mértékben, hogy még ne legyen konkurense a „nagy” asztali processzoroknak), kaphat nemsokára erősítést. A HKEPC úgy tudja, hogy megjelennek az első, 2 GHz-es órajelen üzemelő kétmagos Celeronok.

Az E1400-as valószínűleg ugyanazt tudja majd, mint a jelenleg is kapható, E1200-as modell, „csupán” kicsivel nagyobb teljesítményre lesz képes megemelt órajelének köszönhetően. És emiatt valószínűleg emelkedik a processzor által termelt hőmennyiség is. Ára valahol 50 dollár környékén mozog majd, vagyis immár 10 ezer forintnál olcsóbban is hozzájuthatunk egy fejlettnek mondható kétmagos lapkához.

E1200
Az Intel első, kétmagos, Core 2-es (Allendale) alapokra épülő, úgynevezett budget processzora, melyet a nagyobb teljesítményű példányoknál olcsóbban, értelemszerűen kevesebb tudással kínál. 1,8 GHz-es órajelen üzemel, 65 nanométeres gyártási eljárással készül. 800 MHz-es FSB-vel bír, másodszintű gyorsítótára pedig 512 KB. Tipikusan 65 wattot disszipál el, és támogatja a következő technikákat: EIST (Enhanced Intel SpeedStep Technology), 64 bites architektúra, Execute Disable Bit; ugyanakkor a virtualizációt nem. Ez utóbbi hiánya viszont nem is számít ebben a szegmensben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle